Nieuws

Expositie over Zuiderzee in Palingmuseum

Het Palingmuseum in Harderwijk presenteert vanaf 12 april een expositie over de Zuiderzee. Ook is er een historisch boek over de geschiedenis van de Zuiderzee te bezichtigen.

Eibert den Herder (1876 – 1950) was een Harderwijkse ondernemer, die bekendheid kreeg als activist. Hij wilde de bouw van de Afsluitdijk, die de Zuiderzee tot IJsselmeer maakte, tegenhouden. Belangstellenden kunnen tijdens de expositie een film, maar ook twintig schilderijen van zijn hand bekijken. “Daarmee is het een unieke tentoonstelling”, aldus Peter van den Berg van het Palingmuseum. “Deze geeft een prachtig inkijkje in de vervlogen tijden van de visserij en de Zuiderzee.” Het boek bevat prenten, informatie en krantenknipsels, die de lezer terug brengt naar de tijd van vroeger.” Bezoekers kunnen ook andere boeken over de visserij en de Zuiderzee bekijken en de actuele stand van zaken over de Afsluitdijk vernemen.

Expositie tot en met Aaltjesdag

De expositie duurt tot en met Aaltjesdag, het jaarlijkse festival in Harderwijk dat van 7 tot en met 9 juni (Pinksteren) plaatsvindt. Het Palingmuseum in Harderwijk is geopend op maandag van 09.30 tot 18.30 uur, van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.30 uur en op zaterdag 09.00 tot 18.00 uur. Zondag is het Palingmuseum gesloten. Entree is gratis. Meer informatie: www.palingmuseum.nl.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *