Nederlandse kans op SEG-Award

10 april 2019

De Seafood Expo Global 2019 in Expo Brussel vindt dit jaar plaats van dinsdag 7 tot en met donderdag 9 mei. Op de eerste beursdag vindt de uitreiking van de Seafood Excellence Global Awards plaats. Er zijn dit jaar twee Nederlandse kanshebbers.

Dit jaar zijn 39 finalisten uit 12 landen genomineerd voor een Seafood Excellence Global Award:

  • Ocean Tartinade Tuna from Amacore Seafood B.V. – Netherlands
  • Dutch Yellowtail from Kingfish Zeeland BV – Netherlands
  • Giant Squid Accras from Crustacook – France
  • Glutenfree Calamar Romana from Escal SA – France
  • Bites of Smoked Back of Cod in a Thai Marinade from E. Fournier & Fils – France
  • Smoked Back of Cod Tartar Marinated with Tomatoes & Basil from E. Fournier & Fils – France
  • Insalata di mare e cereali (Seafood and Cereals Salad) from Fiorital spa – Italy
  • Shrimp and Vegetable Crispy from Freshpack – France
  • Salmon Mini Steak from Guyader Gastronomie – France
  • Guacamole with Fresh Spirulina from GlobeXplore – France
  • Salmon Terrine with Heart of Dulse and Ginger Heart from GlobeXplore – France
  • Seaweed in Wooden Hamper from GlobeXplore – France
  • Miso Marinated Cod Portion from Pacific West Foods Sdn – Malaysia
  • Nori Himalayan Salt Squid Spiral from Golden Fresh Sdn Bhd – Malaysia
  • Prawn in Hor Mok Thai Coconut Sauce from Golden Fresh Sdn Bhd – Malaysia
  • Southern Fried Fish Burger from Pacific West Foods Sdn – Malaysia
  • Flamed Salmon Fillet, Original from Hätälä Oy – Finland
  • Gravlax, Arctic Berries from Hätälä Oy – Finland
  • Original Fish Sausage from Hee Chang Trading Co., Ltd. – Korea
  • Seafood Parfait – Smoked Mackerel & Lime Marmelade Gel from iASC Irish Atlantic Seafood Company/Keohane’s Seafood – Ireland
  • Original Rum Cured Smoked Salmon from John Ross Jr. (Aberdeen) Ltd. – United Kingdom
  • Smoked Meagre from J.C. David – France
  • Lappi Cold Smoked from Kala-Lappi – Finland
  • Lappi FireSmoked from Kala-Lappi – Finland
  • Seafood Salad with Legumes from Medusa – Cesare Regnoli & Figlio – Italy
  • Brochettes Bio Garlic and Parsley from Nueva Pescanova – Spain
  • Fiesta Shrimp with Cream Cheese & Chives Sauce, and Crunchy from Nueva Pescanova – Spain
  • Rainbow trout fillet with green garlic & mint from PR Foods AS – Estonia
  • Rainbow trout with lemongrass and citrus from PR Foods AS – Estonia
  • Gim & Gim Almond (Crunch Seaweed with Almond) from SewhaSeafood Co., Ltd. – Korea
  • TASTY BAG Prawns in Creamy Garlic from Shore nv – Belgium
  • TASTY BAG Prawns in Coconut Curry Sauce from Shore nv – Belgium
  • Saint Pure Salmon from St. James Smokehouse (Scotland) Ltd. – United Kingdom
  • Salmon Label Rouge Royal Mile Cut from The Scottish Salmon Company – United Kingdom
  • Tuna Taste Chunks from Surimi from Viciunai Group – Belgium
  • Smoked Salmon with Bee Honey and Pollen from Viciunai Group – Belgium
  • Surimi Noodles WOK Style from Viciunai Group – Belgium
  • Vilsund Blue Thai Curry Mussels from Vilsund Blue A/S – Denmark
  • Vilsund Blue Spicy Salsa Mussels from Vilsund Blue A/S – Denmark

De Seafood Excellence Global Awards-wedstrijd is ontworpen om elk jaar de beste visproducten te onderscheiden. Er zijn vijf categorieën: Innovatie, Gemak, Gezondheid en voeding, Retail-verpakkingen en Seafood Product Line. Grote prijzen worden gegeven aan het Beste retailproduct en aan het Beste hotel / restaurant / catering (HORECA) product.

Altijd op de hoogte blijven?