Evenementen

Onderweg naar Vlaggetjesdag

Vlaggetjesdag

Scheveningen viert ook dit jaar weer de Hollandse Nieuwe. De Stichting Vlaggetjesdag Scheveningen organiseert op 14, 15 en 16 juni allerlei activiteiten. Denk aan haring proeven, oude ambachten en allerlei soorten muziek. De voorbereidingen kunnen worden gevolgd op het YouTube-kanaal van de organisatie in ‘Onderweg naar Vlaggetjesdag’. In de eerste aflevering komt onder andere Marie-Anne van der Toorn voorzitter van de werkgroepen aan het woord.

De eerste dag, vrijdag 14 juni, wordt aan het eind van de middag wederom de Grootste Haring Party georganiseerd. Bij de deelnemende horecazaken aan de kopse kant van de Tweede Binnenhaven krijgen klanten bij het eerste drankje een gratis haring. Later die avond is er muziek in de Tweede Haven van Scheveningen met het musicalmeezingspektakel: SingAlong Vlaggetjesdag.

Zaterdag 15 juni is het vlaggetjesdag. In de Eerste en Tweede haven van Scheveningen vinden allerlei activiteiten plaats. Waaronder een grote verse vis-presentatie in de Visafslag, een vlootschouw, oude ambachten en het Schevenings Tafereel, dat laat zien hoe het leven in Scheveningen er vroeger uitzag. Speciaal voor kinderen is er een haringproeflokaal, een poppenkast en zijn er allerlei oud-Hollandse kinderspelen, zoals tonnen rollen, knikkeren en steltenlopen. Ook is er veel muziek. Onder andere het Schevenings Vissersvrouwenkoor, Shantykoor, Gers Pardoel en Xander de Buisonjé staan op het programma.

Op zondag 16 juni vindt de allereerste Vlaggetjesdag Cup plaats, en vriendschappelijke zeilwedstrijd voor de kust van Scheveningen. De wedstrijd wordt samen met Jachtclub Scheveningen georganiseerd. Belangstellenden kunnen zich hiervoor nog inschrijven op de website. Ook is op zondag ‘Gospel aan de haven’, gepresenteerd door Gert-Jan van den Ende, bekend van het kinderprogramma ‘Ernst, Bobbie en de rest’.

Meer informatie over het programma en de historie van Vlaggetjesdag is te vinden van de website van de stichting.

Lees ook:

Urker vissers niet in de stemming voor Vlaggetjesdag

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *