Nieuws

Vegetarisch alternatief voor zalm

De Nederlandse producent van plantaardig voedsel SoFine introduceert de SoFish Fillets Salmon Style, een vegetarisch alternatief voor zalm. Vleesvervangers liggen al langer in de winkelschappen maar visvervangers zijn er nog niet zo veel. Dat komt deels doordat de smaak van vis lastig na te bootsen is, maar ook doordat er vanuit de Nederlandse markt niet veel vraag is naar visvervangers.

De SoFish filet wordt vooral gemaakt van (non-gmo) sojabonen. Omdat vis veel voedzamer is dan soja, zijn extra ijzer en vitamine B12 aan het product toegevoegd. Wel is sojaolie een nuttige bron van de omega 3-vetzuren die je lichaam normaal gesproken ook uit vis zou halen. De SoFish Fillet Salmon Style is verkrijgbaar bij Jumbo.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *