Nieuws

AVO toont vernieuwing

AVO

AVO is Duitslands grootste producent van kruidenmixen, – marinades en sauzen. Dit voorjaar organiseerde het bedrijf een tweedaagse BBQ-workshop voor Nederlandse versspecialisten.

De Lafiness marinades zijn beslist onderscheidend. Bijvoorbeeld Coffee black pepper of Black garlic premium. “Het lijkt gedurfd”, zegt verkoopadviseur Ron Kuipers. “Maar het creëert een verrassend goed evenwicht aan smaken.”

Kuipers en zijn collega Martijn Lelsz vertellen er smakelijk over. Lelsz: “Probeer ze gewoon eens uit met zeebaars, gamba’s, tonijn, kabeljauw, zalm op de huid, koolvis… Kies groenten erbij. Je kunt veel marineren met de Zwarte gefermenteerde knoflook marinade en de tientallen andere smaken, waaronder Mustard honey en de Rozemarijn variant. Premium truffel past ook mooi bij kabeljauw. De nieuwste loot aan de Lafiness stam is de Premium saffraan. Een zachtgele kleur, gemaakt met echte saffraan. Die kan op vis maar past ook goed op kip.”

Gebruik op verschillende manieren

Grillen, bakken op de ofyr of de plancha, licht roken, het lukt allemaal. Dat is mede omdat de fairtrade plantaardige olie zo lang wordt gedraaid dat er een vette emulsie met de kruiden ontstaat waarvan je maar weinig nodig hebt.

Tijdens de BBQ-tweedaagse demonstreerde Marco van der Kooi van Caso apparatuur het sous-vide koken. Voordeel van zo’n pan is dat het water overal even warm is en dat je de thermostaat zelfs via een app kunt aansturen. Je verpakt de producten, al dan niet gemarineerd, vacuüm. Daarna gaar je ze langzaam onder water. Vervolgens hoef je zo’n zak pas open te snijden als het uitkomt, en de vis kort te grillen voor een mooie buitenkant, bijvoorbeeld onder een zeer hete grill.

Meer weten over de workshop van AVO van Xandra Veltman? Lees dan het complete artikel in Vismagazine 3-2019. Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee proefnummers aan.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *