Evenementen

Kingfish Zeeland wint SEG-award

Hoogtepunt op de eerste beursdag van de Seafood Expo Global in Brussel is traditiegetrouw de prijsuitreiking ’s avonds van de Seafood Excellence Global Awards voor de beste producten. Dit jaar 37 finalisten uit 12 landen, waaronder Nederland. De twee kanshebbers waren de Ocean Tartinade van Amacore en Kingfish Zeeland met de Dutch Yellowtail.

Wederom was het wel raak voor Kingfish Zeeland. Won het in 2018 al de overall Horecava Award, nu werd de prijs voor het beste Horeca-product in de wacht gesleept. Het gaat zo goed met het Zeeuwse bedrijf dat inmiddels de vraag groter is dan het aanbod. Eigenaar Ohad Maiman en zijn team zorgden met de overwinning voor extra aanloop in het Holland Paviljoen. “Dat de kweekvis heel goed gedijt in Zeeland, blijkt uit het enorme exemplaar (3 à 4 kg) dat in de stand ligt. De meeste vraag komt uit de horeca,waar vissen van 1 à 2 kg het meest gewild zijn, om,dat ze een mooi stukje filet opleveren. zijn.

Helaas geen prijs voor Amacore, dat een soort filet americain maakt van zalm, tonijn en kabeljauw in verschillende verpakkingen, van 40 tot 1.000 gram. In de stand is Huub Leenders overtuigd van de kansen. Op een groot scherm draait een presentatie van de nieuwe producten. De nominatie alleen levert al extra aandacht op.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *