Nieuws

Samenwerking BRU 14 en De Zeeuwse Mossel

Opening hangcultuurmosselseizoen

De mosselkweekbedrijven BRU 14 en De Zeeuwse Mossel gaan met de ingang van het nieuwe mosselseizoen een strategische samenwerking aan. De bedrijven gaan een handelsmaatschappij oprichten. Dat meldt Visserijnieuws.

Cees Otte, een van de eigenaren van BRU 14, noemt de veranderende omstandigheden in de mosselmarkt als reden. “Voor ons is deze beslissing een nieuwe stap naar de toekomst”, vertelt bij aan Visserijnieuws. “We hebben al geïnvesteerd in goede kweekpercelen, in mzi’s en gaan dat nu ook doen in afzetmogelijkheden. Eind vorige eeuw werd al gezegd: op den duur kan je de mossels zelf weer uit gaan leuren. Nu is het zover dat we samen de markt gaan opzoeken. Beide bedrijven blijven in de keten zelfstandig opereren. Deze krachtenbundeling heeft als doel om samen sterker te worden. Tegelijk proberen we de visserijactiviteiten in Bruinisse in stand te houden en verder uit te bouwen. We willen graag dat Bru een mosseldorp blijft!’’

Ook de directie van de Zeeuwse mossel is blij met de samenwerking. “Voor de verwerking en afzet van mosselen uit de Oosterschelde en Waddenzee van de BRU 14 ‘Luctor Et Emergo’ zal het netwerk van DZM worden benut”, zegt financieel directeur Ramon van de Gruiter.

Bron: Visserijnieuws

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *