Evenementen

Sterrenchefs koken op Wereld Oceanen Dag

Op World Ocean Day, 8 juni, heeft Good Fish Foundation een groot galadiner georganiseerd in Grand Hotel Huis ter Duin. Het doel van de avond: laten zien dat je prachtig kan koken met duurzame en verantwoorde producten uit de zee. Leveranciers, horeca en milieuorganisaties uit het hele land reisden af naar Noordwijk om tijdens het World Oceans Dinner zich officieel te committeren aan het verduurzamen van Nederlandse menukaarten.

Vanuit de Keizerszaal in Huis Ter Duin, met uitzicht op een stormachtige Noordzee, hebben sterrenchefs laten zien hoe zij verantwoording nemen als het gaat om de toekomst van de oceaan. De gerechten werden voorbereid door o.a. Soenil Bahadoer (tweesterren chef van restaurant de Lindehof), Ad Janssen (meester-kok Kasteel van Rhoon) en Dennis Willems (de Morille) en Bart van Olphen (Fish Tales).

Tijdens Wereld Oceanen Dag werd wereldwijd stilgestaan bij de huidige staat van de oceanen. Over de hele wereld vonden campagnes plaats om mensen bewust te maken van het feit dat we nu toch echt moeten handelen om de toekomst van een gezonde zee te waarborgen.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *