Nieuws
Caveman
Foto: MissPublicity

De Hollandse Nieuwe zijn weer in het land. Dit wordt op overal gevierd met haringparty’s en andere activiteiten. In Rotterdam werd voor derde keer het eerste vaatje met nieuwe haring overhandigd aan een Rotterdammer die veel voor de stad betekent. Dit jaar was dat Patrick van der Jagt, ook bekend als Caveman. Street artist Eelco van den Berg (I AM EELCO) beschilderde het vaatje.

De organisatie van deze Rotterdamse haringparty was in handen van het Bilderberg Parkhotel en MissPublicity. De directeur van Bilderberg Parkhotel Rotterdam, Erik de Wit, en Clarissa Slingerland, directeur MissPublicity en Zakenvrouw Rotterdam 2017, reikten samen het haringvaatje uit. Deze uitreiking moet meer kleur geven aan de haringparty en de aandacht vestigen op Rotterdammers die veel voor de stad betekenen. Verschillende Rotterdamse iconen, zoals Ivo Opstelten, Sander de Kramer, Herman den Blijker, Marcel van Breda (Schmidt Zeevis), Mai Elmar, Dries en Leo Blok (Spido) waren aanwezig.

Caveman

Patrick van der Jagt, Caveman, was één van de vijf Rotterdamse daklozen die een halfjaar intensief werd gevolgd voor het tv-programma Het Rotterdam Project. Onder begeleiding van Beau van Erven Dorens en een team van experts probeerden zij hun leven weer op de rails te krijgen. Het programma veranderde het leven van Patrick compleet. Hij werd clean en heeft ondertussen een volwaardig beroep als fotograaf en exposeert zijn foto’s van Rotterdam door heel Nederland. “Door het leven op straat kijk ik anders naar de stad en zie ik dingen die andere mensen vaak niet zien. Dit geef ik weer in mijn fotografie”, aldus Patrick. De meeste foto’s plaatst hij op zijn Instagram-account. Daarnaast heeft Patrick een eigen webshop waar hij zijn foto’s verkoopt en is hij vanaf april te volgen in zijn eigen tv-programma.

I AM EELCO

Dit jaar beschilderde kunstschilder, illustrator en street artist Eelco van den Berg het eerste vaatje. Onder de naam I AM EELCO werkt hij deels in Rotterdam en New York. Geïnspireerd door graffiti en de hiphopcultuur maakt Eelco handgeschilderde werken vol motieven en illustratieve elementen in een surrealistische pop art-stijl. Eelco staat bekend als een van de tien beste street artists in New York en wordt veelvuldig gevraagd door brands en galeries van over de hele wereld.

Tijdens de drukbezochte haringparty werd de allereerste Nieuwe Haring geproefd. De chefkok van The Park, Richard de Vries, wist de gasten daarnaast te verassen met diverse bereidingen van haring. De haringparty werd voor de derde keer op rij mede mogelijk gemaakt door Schmidt Zeevis.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *