Evenementen

Geslaagde Haringdag in Spakenburg

De botterrace in Spakenburg tijdens Haringdag 2019 ter gelegenheid van de opening van het haringseizoen eindigde iets eerder dan gepland. Door hevige regenval keerden de boten eerder terug naar de haven. Maar dat deerde de gezelligheid in de feesttent op het Spuiplein verder niet. Er was voor alle aanwezigen haring en bier of een andere (fris)drank, er was Hollandse Nieuwe en andere lekkere hapjes. Deels werden deze bereid door leerlingen van SVO.

De organisatie lag in handen van de Spakenburgse Vishandels Vereniging (SVV). Ruud van Diermen liep tevreden rond en mengde zich tussen de gasten. Karel van den Heuvel presenteerde zich als prima veilingmeester van het vaatje haring, dat voor het goede doel geveild werd. Het werd een strijd tussen Urk en Spakenburg. Lange tijd boden Zeevisgroothandel Ras uit Urk en Vishandel De Graaf-Roos uit Spakenburg tegen elkaar op. Uiteindelijk bracht Lammert de Graaf het laatste bod uit en bracht daarmee de eindstand op 17.000 euro. Het vaatje blijft in Spekenburg en de opbrengst is voor de Stichting Behoud Museumhaven Spakenburg. Dat komt daardoor ook de houten botters, die deze dag opluisterden en nu weer in de Tiemehaven lagen,  ten goede.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *