Nieuws
zeevishandel La Mer
Foto: Oscar van der Wijk

Marcel van den Hoven van Zeevishandel La Mer nam vijftien jaar geleden het bedrijf van zijn ouders over. Zij hadden een visgroothandel, waarbij Marcel met een verkoopwagen op pad ging. Zelf houdt hij het bij de ambulante handel. 

“Ik vind het complete gebeuren leuk”, vertelt Marcel. “De omgang met mensen en het enthousiasme waarmee ze terugkomen als ze iets lekkers hebben gekocht. En het is natuurlijk een vrij beroep. Niemand kijkt je op je vingers.” Marcel staat op vaste standplaatsen. “Op een standplaats heb je meer tijd voor je klanten”.

Nog niet zo lang geleden dacht Marcel even over een eigen winkel. “Anderhalf jaar geleden kwam iets dergelijks op mijn pad. Maar ik heb daar toch bewust niet voor gekozen.” Hij onderstreepte dat besluit met de aanschaf van een nieuwe, zelfrijdende verkoopwagen die hij bij Innovan in Ede aanschafte. “Een wagen met alles erop en eraan van tien meter lang, inclusief cabine.”

Met de nieuwe wagen heeft Marcel een forse vitrine van 7,5 meter lang waar hij zijn uitgebreide assortiment in kwijt kan. Opvallend daarbij is de diversiteit aan schaal- en schelpdieren en oesters. Hij vindt dat hij dat als specialist in huis moet hebben. “Ik ben visboer en vis koop je bij de visboer.”

Marcel wil alleen verse vis verkopen. Daarom heeft hij maar een klein diepvriesje aan boord voor soepen en verpakte producten zoals pakjes ‘rookwaar’. Alle maaltijden maakt hij zelf. “We kopen absoluut geen halffabricaten. Schotels, pasta’s en soepen maken we helemaal zelf in onze bedrijfshal. Alleen de rookwaar koop ik in, want van het roken van vis heb ik geen verstand.”

De verkoop van kant-en-klaar maaltijden groeit gestaag. “Daarvoor komen mensen die ik eerder nog niet als klant had en die zie je ook terugkomen. Ik moet het echt van de kwaliteit hebben. Als de mensen het lekker vinden, komen ze de volgende keer weer terug. De mensen zeggen het voort, mond-tot-mondreclame. Als je reclame maakt doe je dat om mensen te trekken, maar het is beter dat ze terugkomen voor de kwaliteit.”

Meer weten over Marcel van den Hoven en zijn Zeevishandel La Mer? Lees dan het complete artikel van Erik Kruisselbrink in Vis 5-2019. Nog geen abonnee? Sluit dan hier een abonnement af!

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *