Nieuws
NK Oestersteken

De Oysters Opening World Cup komt naar Nederland. Op maandag 23 september vindt de grote finale van deze competitie plaats tijdens Gastvrij Rotterdam. Hier gaan de vierentwintig snelste en beste oesterstekers de strijd aan om de titel ‘beste van de wereld’.

Het Wijntheater organiseert al acht jaar Wijntheater de Nederlandse Kampioenschappen Oestersteken. Oprichter Barend Havenaar: ”Ik heb de afgelopen jaren veel buitenlandse wedstrijden bezocht. Onder andere het EK in Zweden, het WK in Ierland en daar contacten gelegd met de juiste mensen. Ik had nog één droom en dat was de World Cup naar Nederland halen. Na jaren inzet en fantastische partners als onder andere het Oesterfestival, Gastvrij Rotterdam en Schmidt Zeevis lijkt dat nu gelukt te zijn.”

Vorig jaar vond de finale van de Oysters Opening World Cup nog plaats op de Chinese muur. Dit jaar is de locatie het Wijntheater op Gastvrij Rotterdam. De twintig beste deelnemers uit twintig landen plus de vier winnaars van de Wildcard Competition strijden om de felbegeerde titel.

Op zaterdag 21 september vindt de Wildcard Competition plaats tijdens het Oesterfestival in Yerseke. Veertig inschrijvingen uit de hele wereld mogen strijden om de laatste vier finaleplaatsen. Iedereen kan zich inschrijven via de website om kans te maken op een wildcard voor de grote finale in Rotterdam die twee dagen later plaatsvindt op maandag 23 september.

Bij het oestersteken moeten de deelnemers zo snel mogelijk dertig platte oesters openen. Ze kunnen bonuspunten krijgen voor opmaak en vakkundigheid van het openen en strafpunten voor gruis, beschadiging en cut-meat. Momenteel staat de snelste tijd op 2 min. 11 sec. voor dertig platte oesters op naam van Anti Lepik uit Estland.

Gastvrij Rotterdam 2019
De zevende editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 tot en met woensdag 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy.
Gastvrij Rotterdam richt zich op ambitieuze horecaprofessionals uit het midden- en hoog segment.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *