Nieuws

Kreeft uit de muur tijdens Zwarte Cross

zwarte cross

Tijdens het festival Zwarte Cross is het mogelijk om een culinair gerecht uit de muur te halen. Voor de nieuwe sterrenautomatiek ‘Le Clique Claque’ bedacht sterrenchef Rik Jansma drie Michelin-gerechten voor een snackbarprijs. 

Het is al heel lang mogelijk om op de Zwarte Cross te dineren in sterrenrestaurant ‘Le Carburateur’. Maar dat betekent wel dat de bezoeker het nodige mist van het festivbalprogramma. Vandaar de nieuwe sterrenautomatiek ‘Le Clique Claque’. Rik Jansma, chef en eigenaar van restaurant Basiliek in Harderwijk en tevens voorzitter van restaurantvereniging JRE Nederland, noemt het een “to go op niveau”. Hij wil hiermee het idee dat eten uit de snackmuur vaak niet van de beste kwaliteit is en dat dineren op sterrenniveau vaak enkele uren duurt, voorgoed te veranderen. Festival-directrice Tante Rikie is in elk geval tevreden: “Efficiëntie en wereldklasse kwamen nog niet eerder zo tezamen en ik besef me wederom: niks is onmogelijk!”.

Op het menu van Le Clique Claque staan:

  • Kemperlandhoen (kip uit IJzervoorde) met zwarte truffelprei en Pata Negra-ham
  • Gepocheerd hoeve-ei met kaviaar, bieslookmayonaise, crème fraîche en aardappel
  • Lauwwarme croque monsieur met tomaat, kreeft en basilicum

De Zwarte Cross vindt plaats van 18 tot en met 21 juli en is met 220.000 bezoekers helemaal uitverkocht. Het festival telt 33 podia en vele crosswedstrijden. Het is een combinatie van muziek, theater, topsport en stunts. De Zwarte Cross wordt gekenmerkt door contrasten. Er is cross en er is een kermis, poëzie en een playa, een Universitent en een Oase, een Gospel Church en een Gaycafé.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *