Nieuws
Mosselen

Tijdens een mossellunch in restaurant De Kwaaie in Philippine kozen de zes restaurants van het Zeeuwse plaatsje de mosselwijn van 2019. Dit is de Albariño, Val do Sosego uit Rias Baixas van Herman Wines.

Chef Erik de Bruijne in Entree Magazine: “Bij onze lekkere mosselen hoort een mooie wijn. Door de fijne zuren en de mooie frisse afdronk sluit de Albariño perfect aan bij de verfijnde smaak van de mosselen.”

Voor de mossellunch zonden twintig wijnkopers hun mosselwijn in. Deze wijnen werden blind geproefd door honderd genodigden, waaronder foodies, wijnkenners en bestuurders. Alle aanwezigen brachten vervolgens hun stem uit. De Albariño, Val do Sosego uit Rias Baixas van Herman Wines kreeg de meeste stemmen.

De zes restaurants van Philippine organiseerden de verkiezing. Dit zijn Auberge des Moules, De Fijnproever, De Mosselbank, De Oude Haven, In Den Vlaemschen Pot en De Zwaan.

Bron: Entree Magazine

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *