Nieuws

Het ambacht van reclameschilder René Beunders

Sales & Signs Hand Painted CardsRené Beunders is een van de laatste reclameschilders in Nederland. In zijn professionele studio Sales & Signs Hand Painted Cards maakt hij handgeschilderde reclamekaarten en marktborden voor de ambulante en zelfstandige detailhandel in Nederland, Duitsland en België. 

Het reclameschilderen is een uitstervend ambacht. Dit terwijl de vraag naar handgeschreven marktborden en reclamekaarten volgens René alleen maar toeneemt. In zijn atelier aan huis werkt hij opdrachten vanuit het hele land binnen drie dagen af. Zijn opdrachtgevers zijn vooral markthandelaren maar hij krijgt ook opdrachten vanuit de detailhandel.

“Belangrijk is dat de reclameboodschap/aanbieding kort en krachtig is geformuleerd en binnen drie seconden tot de consument doordringt”, vertelt René. “Daarnaast is het van belang om opvallende kleurencombinaties te gebruiken. Meestal schilder ik een geveegde goudgele achtergrond, een gitzwarte tekst, knalrode prijs en een kobaltblauw kader.”

René beschikt over marktborden (polystyreenplaten) in wit, geel en zwart, roomwit Duplex karton en fluoricerend etalagekarton (in 5 kleuren). Daarnaast heeft hij een arsenaal van ongeveer 250 viltstiften, zowel permanent en verfmarkers en in tientallen schrijfbreedtes en kleuren, die hij gebruikt voor de handgeschilderde borden. Hij omschrijft zijn schrijfstijl als “strak en cursief in een typisch reclamehandschrift.”

De meeste borden die René maakt zijn voor foodproducten, zoals vis, kaas, worst, groente en fruit. Maar hij heeft ook borden voor non-foodproducten geschilderd, zoals voor kleding, bedtextiel, stoffen en voor een laminaat-outlet. Meer informatie over René en zijn  handgeschreven marktborden en reclamekaarten is te vinden op de website van Sales & Signs Hand Painted Cards.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *