Adriaan van Moort benoemd tot voorzitter VNV

VNV_KNS

Foto: VNV

Op maandag 11 november vond in Rijswijk de Algemene Leden­vergadering plaats van de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV). Naast de gebruikelijke agendapunten zoals het vaststellen van de jaarrekening en een terugblik op het afgelopen jaar, presenteerde het bestuur ook de nieuwe voorzitter. De leden stemden unaniem in met de voordracht van Adriaan van Moort (39) als leidsman van de brancheorganisatie.

Voorzitter

In februari van dit jaar trad Peter van de Laar terug als voorzitter van VNV. Daarop volgend werd Karel van den Heuvel, die al nauw betrokken was bij de vereniging als beleidsadviseur, door het bestuur aangesteld als interim-voorzitter. In de maanden daarna is er een profielschets opgesteld en gezocht naar kandidaten. Uiteindelijk bleek secretaris Adriaan van Moort voor het bestuur de beste en meest logische keuze. Van Moort is de eigenaar van twee viskiosken, in Middelburg en Goes. Daarnaast geeft hij les aan leerlingen van de vakopleiding bij SVO. Adriaan van Moort over zijn nieuwe rol: “Ik kijk er enorm naar uit om me als voorzitter in te kunnen zetten voor de belangen van de visspecialisten in ons land.”

Directeur

Verder werd Karel van den Heuvel tijdens de ALV gepresenteerd als de beoogde operationeel directeur. In deze nieuwe rol zal hij de dagelijkse operatie gaan leiden, als spin in het web functioneren voor alle stakeholders van de vereniging en zich bezighouden met de ontwikkeling en uitvoering van nieuw commercieel beleid. Van den Heuvel rapporteert aan het (dagelijks) bestuur van de VNV en zal ongeveer twee dagen per week actief zijn voor de vereniging.

Samenwerking KNS

Niet toevallig vond de ALV plaats in het pand van de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Met ingang van 2020 gaat VNV namelijk samenwerken met KNS voor het secretariaat en de administratie. Ook andere samenwerkingen op gebied van bijvoorbeeld belangenbehartiging en ledencommunicatie worden onderzocht. Van Moort over de samenwerking: “Er zijn meer overeenkomsten dan verschillen tussen slagers en visspecialisten. KNS heeft een groot team met enthousiaste professionals waar we als VNV ook graag gebruik van willen maken. We zijn daarom erg blij met deze nieuwe samenwerking.”

Nieuwe Bestuur VNV

  • Adriaan van Moort - Voorzitter
  • Roel Hopman - Penningmeester
  • Vincent Jansen - Bestuurslid
  • Frans Rijsemus - Bestuurslid
  • Ruud van Diermen - Voorzitter SVV
  • Nico Schokker - Voorzitter Sint Antonius

Door de benoeming van Adriaan tot voorzitter zoekt het bestuur naar een nieuwe secretaris. Met ingang van 1-1-2020 gaat het secretariaat van VNV over naar de KNS in Rijswijk (ZH). Het nieuwe telefoonnummer is 085-0778140.

 

VNV logo

Secretariaat (tot 1-1-2020):
Fokkerstraat 2
3833 LD Leusden
Telefoon: (033) - 495 30 96  
e-mail: info@visspecialisten.nl

Meer informatie:
www.visspecialisten.nl
www.verrasjesmaakmetvis.nl
www.versplatform.com

Lees ook
KNS en VNV gaan samenwerken - Vlees en vis liggen allebei op het bord, naast de aardappelen en de groenten’

KNS en VNV gaan samenwerken - Vlees en vis liggen allebei op het bord, naast de aardappelen en de groenten’

Eind 2019 sloten de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) een samenwerkingsovereenkomst. Om te beginnen gaat de administratie en het secretariaat van de VNV naar de KNS. En beide verenigingen zien nog meer kansen voor samenwerking. “Als je praat namens de hele versbranche ben je groter en sta je...

Adriaan van Moort nieuwe voorzitter VNV

Adriaan van Moort nieuwe voorzitter VNV

Adriaan van Moort wordt de nieuwe voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV). Dit gebeurde tijdens de Algemene Ledenvergadering op maandag 11 november in Rijswijk. De leden van deze brancheorganisatie stemden unaniem in met de voordracht van Van Moort.

Winnaars Nationale Haringtest 2019 bekend

Winnaars Nationale Haringtest 2019 bekend

Op 7 oktober maakten de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) en de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) op de Visbeurs in Spakenburg de twaalf provinciewinnaars bekend van de Nationale Haringtest 2019. Daarnaast werden de resultaten van het Nationaal Haringonderzoek 2019 gepresenteerd.