- Ingrediënten:
- • 4 gerookte makreelfilets van 80-100 gram elk,
- schuin doormidden gesneden
- • 8 plakken zuurdesembrood of boerenbrood
- • 4 el mayonaise
- • 2 el room, iets lobbig geslagen
- • 1 el citroensap
- • 1 bos waterkers, gewassen en geplukt
- • 1 sjalotje, in ringen gesneden
- • 1 tl citroenrasp
- • peper uit de molen
- • zout
Bereiding:
- Rooster de plakken brood onder de grill of in de broodrooster aan beide kanten krokant en mooi bruin.\
- Meng de mayonaise met de room en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
- Bestrijk het brood met het mengsel en leg er wat waterkers op. Leg er vervolgens de makreelfilets en de ringetjes sjalot op.
- Maal nog wat peper over de makreel. Garneer met het citroenrasp.
Type gerecht: Lunchgerecht of voor tussendoor
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Aantal personen: 4
Het recept is afkomstig uit het Nederlands Viskookboek van Bart van Olphen.