Broodje gerookte makreel

11 september 2012
  • Ingrediënten:
  • • 4 gerookte makreelfilets van 80-100 gram elk,
  • schuin doormidden gesneden
  • • 8 plakken zuurdesembrood of boerenbrood
  • • 4 el mayonaise
  • • 2 el room, iets lobbig geslagen
  • • 1 el citroensap
  • • 1 bos waterkers, gewassen en geplukt
  • • 1 sjalotje, in ringen gesneden
  • • 1 tl citroenrasp
  • • peper uit de molen
  • • zout

Bereiding:

  • Rooster de plakken brood onder de grill of in de broodrooster aan beide kanten krokant en mooi bruin.\
  • Meng de mayonaise met de room en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bestrijk het brood met het mengsel en leg er wat waterkers op. Leg er vervolgens de makreelfilets en de ringetjes sjalot op.
  • Maal nog wat peper over de makreel. Garneer met het citroenrasp.

Type gerecht: Lunchgerecht of voor tussendoor

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Aantal personen: 4

Het recept is afkomstig uit het Nederlands Viskookboek van Bart van Olphen.

Altijd op de hoogte blijven?