Een feestelijk jaar!

VNV Visspecialist_Uit VIs 8-2021

De Vereniging Nederlandse Visspecialisten bestaat dit jaar 40 jaar. Een heuglijk feit, waar we dan ook best trots op zijn. En om dat niet ongemerkt voorbij te laten gaan, hebben wij dit jaar meerdere feestelijkheden op de agenda staan.

Zo begon het jaar met het bedanken van onze leden voor het vertrouwen dat zij al 40 jaar in ons hebben. Onze vereniging bestaat vóór, maar ook zeker dóór onze leden. Sinds 1982 behartigen wij de belangen van de visspecialist door hen te vertegenwoordigen bij de instellingen en instanties die het beleid bepalen in de vissector. Wij hebben regelmatig overleg met organisaties over wet- en regelgeving, bijvoorbeeld met de NVWA. Wij vertegenwoordigen de visdetailhandel bij het afsluiten van de cao, wij zorgen ervoor dat de visspecialist een aantrekkelijke werkgever is door duidelijkheid in functiewaardering en doorgroeipotentieel, wij stellen de hygiëne­code op, en regelen tal van andere zaken voor de visspecialist. Zo ontzorgen wij de individuele ondernemer. Daarnaast maken wij afspraken met interessante partners, zodat de visspecialist gebruik kan maken van aantrekkelijke voorwaarden. Onze leden – dat zijn er zo’n 450! – waarderen deze inzet nu al 40 jaar met hun lidmaatschap, waarvoor wij hen hierbij nogmaals willen bedanken.

Eerste vaatje

Juni stond in het teken van het eerste vaatje haring. Wij zijn heel blij dat wij dit vaatje hebben kunnen bemachtigen en daarmee natuurlijk een bijdrage hebben kunnen leveren aan het mooie doel Stichting Ambulance Wens. Maar bovenal hebben wij voor onze sector enorme publiciteit weten te genereren. Met veel aandacht in de nationale en regionale pers, een groot evenement in Spakenburg, en we hebben alle leden voorzien van communicatiemateriaal om in hun winkel aandacht te geven aan dit mooie nieuws.

Visbeurs

Op 10 oktober vindt voor de vijftiende keer de Visbeurs plaats in Spakenburg. Het thema, Tijd voor Innovatie!, heeft als vertrekpunten efficiency en vernieuwing. De consument verandert, evenals de werksituatie in bedrijven. Visspecialisten kregen het in de coronaperiode drukker, terwijl het vinden van goed personeel juist lastiger werd. Op de beurs presenteren ruim honderd bedrijven en organisaties oplossingen die de visspecialist helpen om creatiever en efficiënter te werken.

Jubileumfeest

En wij sluiten het jubileumjaar feestelijk af op 31 oktober met een mooi feest voor onze (oud-)leden en relaties in het Afas theater in Leusden. De uitnodigingen daarvoor worden binnenkort verstuurd, maar noteer alvast deze datum in de agenda.

Wij hopen eind dit jaar terug te kunnen kijken op een mooi jubileumjaar, mogelijk gemaakt vóór en dóór onze leden!

VNV logo 40 jaar

Vereniging van Nederlandse Visspecialisten
Secretariaat:
(085) 077 81 40
info@visspecialisten.nl
www.visspecialisten.nl

Lees ook
‘On hold’ zetten is geen ontslagname

‘On hold’ zetten is geen ontslagname

Mag je een leer-/arbeidsovereenkomst direct beëin­digen als je werknemer haar opleiding ‘on hold’ wil zetten? Soms trekt de werkgever aan het kortste eind.

INRUILEN WAS NOG NOOIT ZO GUNSTIG

INRUILEN WAS NOG NOOIT ZO GUNSTIG

Doordat energieprijzen sterk stijgen neemt het besparingspotentieel fors toe. Winterhalter speelt hier op in. Alle Winterhalter types zijn namelijk leverbaar met energie-terugwinning. Machines met energie-terugwinning komen in aanmerking voor EIA. Tijdens de Inruilactie van Winterhalter ontvangt u 25% inruilkorting op uw nieuwe vaatwasmachine. Het...

Vis in de media - week 46

Vis in de media - week 46

De vissector worstelt met de hoge energieprijzen, onderzeese stroomkabels beïnvloeden krabben en een gesprek met de mannen van Seasogood. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.