‘Eigen viswinkel is het doel’

Shari van Baren en Ruben Timmer_Viswinkel Fizzi _SVO Vis 8-2021

Shari van Baren (27) en Ruben Timmer (25) zijn collega’s bij Viswinkel Fizzi in Alphen aan den Rijn. Ze startten vorig schooljaar met de mbo 3-opleiding Visspecialist bij SVO vakopleiding food, om hun productkennis te verbreden en verkooptechnieken te verbeteren. “Ik sta nu nog zelfverzekerder in de zaak.”

Shari werkte bij een bakkerij toen ze vier jaar geleden besloot om de overstap naar een viswinkel te maken. Ze had vroeger al eens in een viszaak gewerkt en is gek op vis. “Het werken bij Fizzi bevalt me heel goed”, vertelt Shari. “Ik sta achter de toonbank, bereid maaltijden, bewerk vis en bedenk nieuwe producten. Die combinatie van werkzaamheden houdt het afwisselend.” Shari’s werkgever bood haar zelf de mbo 3-opleiding Visspecialist aan. “Ik vond de kans op een niveau 3-diploma te mooi om te laten schieten”, zegt Shari. “In mijn werk heb ik er bovendien veel aan, want mijn productkennis is flink uitgebreid. Daardoor kan ik klanten beter adviseren en ik sta nu nog zelfverzekerder achter de toonbank.”

Leidinggeven

Ruben ging drie jaar geleden aan de slag bij Fizzi. Hij werkte in de meubel- en keukenbranche, maar dat werd fysiek te zwaar. “Mijn broer werkte al in de vis en ik heb daar vroeger wel eens geholpen”, vertelt Ruben. “Daarom reageerde ik op een vacature bij Fizzi. Ik vind het leuk om met verse producten te werken en wat dat betreft kan ik hier mijn ei helemaal kwijt. Ik werk in de verkoop, maak maaltijden en onder begeleiding van mijn werkgever train ik mijn leidinggevende vaardigheden.”

Niets is toeval

Ruben wil graag doorgroeien in de vis en is van plan om uiteindelijk zijn eigen viswinkel te openen. “Al van jongs af aan roep ik dat ik mijn eigen bedrijf wil”, zegt hij. “Daarom ben ik extra blij met de opleiding Visspecialist. Ik wil mezelf graag verbeteren, zodat ik alle werkzaamheden in de zaak alleen uit kan voeren. Tijdens de opleiding heb ik geleerd dat niets in de viszaak toeval is. Over alles is nagedacht en er is een reden waarom we op een bepaalde manier werken. Ik vind het ook interessant om meer te leren over marketing en natuurlijk over leidinggeven. Ik weet van mezelf dat ik er soms wat te hard inga, en nu leer ik om een middenweg te zoeken en er samen met een medewerker uit te komen. Voor mij is het een uitdaging om die leidinggevende technieken toe te passen in mijn werk.”

SVO Vakopleiding Food_logo klein

SVO vakopleiding food is een landelijke opleider en biedt een totaalpakket van mbo-opleidingen en trainingen. De opleidingen en trainingen sluiten goed aan op de praktijk en de docenten van SVO komen zelf uit het vak.
www.svo.nl | info@svo.nl | twitter: @SVO_Opleidingen

Lees ook
Familie Zeefat opent Viswinkel Doetinchem

Familie Zeefat opent Viswinkel Doetinchem

Al sinds 1964 staat de familie Zeefat met een viskraam op de markt in Doetinchem. Enkele maanden geleden openden Shivan Khalaf en Miranda Zeefat in de ´hoofdstad van de Achterhoek´ ook een viswinkel. Het coronavirus heeft dit besluit versneld.

Producten bereiden met Oosterschelde water

Producten bereiden met Oosterschelde water

Studenten aan de SVO foodservice opleiding in Goes maken kennis met het bereiden van producten met gezuiverd Oosterschelde water.

Drie ontwikkelingen in de versbranche

Drie ontwikkelingen in de versbranche

Hoe ziet de toekomst van foodwinkels zoals de viszaak eruit? Susanne Danes, projectmanager marketing bij FoodBase, gaat in een reeks van drie artikelen in Vismagazine in op ‘De klant van morgen’. In deze eerste aflevering belicht ze drie belangrijke, recente ontwikkelingen op het gebied van consumentengedrag die van invloed zijn op de versbranche.