‘Eigen viswinkel is het doel’

Shari van Baren en Ruben Timmer_Viswinkel Fizzi _SVO Vis 8-2021

Shari van Baren (27) en Ruben Timmer (25) zijn collega’s bij Viswinkel Fizzi in Alphen aan den Rijn. Ze startten vorig schooljaar met de mbo 3-opleiding Visspecialist bij SVO vakopleiding food, om hun productkennis te verbreden en verkooptechnieken te verbeteren. “Ik sta nu nog zelfverzekerder in de zaak.”

Shari werkte bij een bakkerij toen ze vier jaar geleden besloot om de overstap naar een viswinkel te maken. Ze had vroeger al eens in een viszaak gewerkt en is gek op vis. “Het werken bij Fizzi bevalt me heel goed”, vertelt Shari. “Ik sta achter de toonbank, bereid maaltijden, bewerk vis en bedenk nieuwe producten. Die combinatie van werkzaamheden houdt het afwisselend.” Shari’s werkgever bood haar zelf de mbo 3-opleiding Visspecialist aan. “Ik vond de kans op een niveau 3-diploma te mooi om te laten schieten”, zegt Shari. “In mijn werk heb ik er bovendien veel aan, want mijn productkennis is flink uitgebreid. Daardoor kan ik klanten beter adviseren en ik sta nu nog zelfverzekerder achter de toonbank.”

Leidinggeven

Ruben ging drie jaar geleden aan de slag bij Fizzi. Hij werkte in de meubel- en keukenbranche, maar dat werd fysiek te zwaar. “Mijn broer werkte al in de vis en ik heb daar vroeger wel eens geholpen”, vertelt Ruben. “Daarom reageerde ik op een vacature bij Fizzi. Ik vind het leuk om met verse producten te werken en wat dat betreft kan ik hier mijn ei helemaal kwijt. Ik werk in de verkoop, maak maaltijden en onder begeleiding van mijn werkgever train ik mijn leidinggevende vaardigheden.”

Niets is toeval

Ruben wil graag doorgroeien in de vis en is van plan om uiteindelijk zijn eigen viswinkel te openen. “Al van jongs af aan roep ik dat ik mijn eigen bedrijf wil”, zegt hij. “Daarom ben ik extra blij met de opleiding Visspecialist. Ik wil mezelf graag verbeteren, zodat ik alle werkzaamheden in de zaak alleen uit kan voeren. Tijdens de opleiding heb ik geleerd dat niets in de viszaak toeval is. Over alles is nagedacht en er is een reden waarom we op een bepaalde manier werken. Ik vind het ook interessant om meer te leren over marketing en natuurlijk over leidinggeven. Ik weet van mezelf dat ik er soms wat te hard inga, en nu leer ik om een middenweg te zoeken en er samen met een medewerker uit te komen. Voor mij is het een uitdaging om die leidinggevende technieken toe te passen in mijn werk.”

SVO Vakopleiding Food_logo klein

SVO vakopleiding food is een landelijke opleider en biedt een totaalpakket van mbo-opleidingen en trainingen. De opleidingen en trainingen sluiten goed aan op de praktijk en de docenten van SVO komen zelf uit het vak.
www.svo.nl | info@svo.nl | twitter: @SVO_Opleidingen

Lees ook
Voedselveilig werken

Voedselveilig werken

De vakmensen van FoodBase geven informatie over de verschillende ontwikkelingen binnen de versbranche. Dit keer vertelt hygiëne-adviseur Henk van Liempd hoe je met een personeelstekort of wisselend personeelsbestand de hygiëne binnen jouw bedrijf op pijl houdt.

‘Wie weet word ik ooit eigenaar van een viszaak’

‘Wie weet word ik ooit eigenaar van een viszaak’

Justin Spier (20) is bijna klaar met zijn opleiding Verkoopmedewerker vis bij SVO vakopleiding food, maar nog lang niet uitgeleerd. Hij wil uiteindelijk leermeester worden. “Wie weet word ik ooit eigenaar van mijn eigen viszaak.”

Easy BBQ Every Moment

Easy BBQ Every Moment

In ‘Easy BBQ, Every moment’ deelt Grill Guru 101 tips & tricks voor de BBQ en 40 recepten voor vlees, vis, groente en desserts. Van een klassieke Sunday roast tot een snelle Friday night burger of een groetetopper voor Meatless Monday.