FishPartners traditiegetrouw hoofdsponsor van de Visbeurs

14 oktober 2019 Xandra Veltman

Waarom wil FishPartners hoofdsponsor zijn van de Spakenburgse Visbeurs? De vraag roept verbaasde blikken op van de salesmanagers Ruth van de Groep en Jasper Beekhuis. Waarom niet?

Het antwoord van Van de Groep is klip en klaar: “De beurs en wij horen onlosmakelijk bij elkaar. Ruud van Diermen heeft de beurs opgezet en wij zijn al vanaf het begin hoofdsponsor. Net zoals we overtuigd sponsor zijn van de IJsselmeervogels, de ‘rooien’ en SV Spakenburg, de ‘blauwen’. In oktober hebben we twee keer feest; eerst vanwege de Visbeurs en daarna de derby tussen deze twee voetbalclubs. Dan komen er wel achtduizend bezoekers, vier tot vijf keer zoveel als normaal. Let op: op de Visbeurs kun je VIP-kaarten winnen!”

Familiedag van de vis

FishPartners staat letterlijk vooraan bij de ingang, naast Smedes met wie ze veel samenwerken. Beekhuis: “Het is gewoon dé familiedag van de vis. Iedereen komt! Vergeet niet, in onze Fish Super naast FishPartners in Bunschoten komen dagelijks 180 klanten alleen al uit Spakenburg. En dan hebben we het nog niet over de vele klanten in het hele land die ‘s morgens bestellen en waar we diezelfde dag en ‘s nachts de koel- en vriescellen bijvullen. Tijdens de visbeurs kunnen we elkaar ontmoeten in een ontspannen sfeer. Wie wil, kan zich vanaf nu opgeven voor een rondleiding bij FishPartners voor ze naar de Visbeurs gaan.”

Kwaliteit en diversiteit

Naast gezelligheid is de uitwisseling over trends en producten interessant. Was vis ooit een goedkoop ondergeschoven kindje, jonge generaties gaan voor kwaliteit en diversiteit. Die zijn enorm toegenomen. Van de Groep: “Gemak, maaltijden en snacks nemen een flinke vlucht. Door de maaltijden neemt het visvolume af terwijl het assortiment veel breder is geworden. We sturen onze klanten elke maandag een mailing met recepten en hebben drie keer per week de ‘catch of the day’. Verder werkt Ed van de Schootbrugge inmiddels bij de Kennemer Visgroep, waar we onderdeel van zijn. Ed is productontwikkelaar, kok en schrijver en kookt veel voor de buitenkeuken. Inspirerend.”

Iedereen aan de goeie vis

De Visbeurs, het ontzorgen van de klanten, de continue service, je doet het alleen als je geniet van je werk en je producten. Die passie delen de wereldwijd circa 170 overwegend trouwe werknemers. Ruth begon 35 jaar geleden als fileerder, Jasper 22 jaar geleden als chauffeur. Beekhuis: “Je krijgt hier kansen. En elke dag is anders. Qua aanvoer en qua klanten. Groot, middelgroot en klein, iedere ondernemer werkt weer anders. Ik vind het een uitdaging om ze te helpen, om waar nodig mee te denken. De ene keer sta ik bij een kraam visloempia’s te bakken, dan weer kijk ik met een klant of een slaatje niet nog lekkerder én winstgevender kan, enzovoort. Het gaat er altijd om iedereen aan de goeie vis te krijgen!”

Altijd op de hoogte blijven?