Foe Yong Hai met garnalen en krab

26 augustus 2022 Epos

Epos inspireert de visspecialist met verassende recepten, zoals dit recept voor Foe Yong Hai met garnalen en krab. 

“De Epos-maaltijdsaus Babi Pangang maakt ‘m heel speciaal”,  zegt visspecialist Tom Tuijp. “Je kunt natuurlijk ook kabeljauw in plaats van krab gebruiken. Dit is een goed voorbeeld van maaltijden die wij als visspecialist kunnen bieden. Het is een ander soort smaak. In no-time maak je een onderscheidend product en ook hier geldt dat het me geen windeieren legt. Dat geldt voor veel Epos producten. Probeer bijvoorbeeld eens de kaas-roomsaus. Hartstikke lekker!”

Ingrediënten

  • 10 eieren
  • 200 ml halfvolle melk
  • 250 gr. fijne roerbakgroente
  • 150 gr. atjar tjampoer
  • 50 gr. gebakken uitjes
  • 250 gr. surimi
  • 300 gr. cocktailgarnalen
  • 25 gr. Epos Indian Ribroast (1000533)
  • 750 gr. Epos maaltijdsaus Babi Pangang (1004143)
  • peterselie en olijfolie

Bereiden

Snijd de surimi in blokjes. Klop de eieren los met halfvolle melk en roer er de Indian Ribroast en fijne roerbakgroente door. Voeg de fijn gesneden surimi en cocktailgarnalen toe. Meng alles goed door elkaar. Schenk dit eimengsel in een met olijfolie ingevette cakevorm en gaar in de oven: 25 min. op 180 °C. Check met een prikker of hij gaar is. Laat afkoelen en snijd in plakken van circa 2 cm. Drapeer hier de Maaltijdsaus Babi Pangang over en garneer af met gebakken uitjes, atjar tjampoer en verse peterselie.

Consument

8 - 10 min. in de oven op 180 °C.

epos_logo

Altijd op de hoogte blijven?