‘Ik vind vis steeds interessanter worden’

Bunyamin Tagi_SVO Vakopleiding Food

Bunyamin Tagi (18) had op zijn dertiende al een bijbaantje in een viskraam van zijn vader. Na de middelbare school ging hij fulltime aan de slag in het familiebedrijf, dat bestaat uit een groothandel, verschil­lende viswinkels én marktkramen. “De viswereld past goed bij mij.”

Foto: Bunyamin Tagi 

De vader en oom van Bunyamin openden in 1989 hun eerste viswinkel in Den Haag. Sindsdien is het bedrijf hard gegroeid. De familie runt nu Haring & Zeevis Groothandel Atlantic BV in Scheveningen, Atlantic Vishandels in Leiden, Rotterdam en Den Haag en marktkramen in verschillende steden.

“Vanaf mijn dertiende had ik een zaterdagbaantje in een marktkraam van mijn vader”, vertelt Bunyamin. “Na de middelbare school ging ik meerdere dagen per week werken en tegenwoordig werk ik fulltime in de zaak. In de tussentijd ben ik nog wel begonnen aan een opleiding tot technisch specialist, omdat ik misschien automonteur wilde worden. Dat bleek het niet te zijn, ik vind de viswereld veel leuker. Iedereen kent elkaar, we zijn heel close en de sfeer op de werkvloer is gezellig. Dat past goed bij mij. Bovendien vind ik vis een mooi product. Hoe meer ik over vis leer, hoe interessanter ik het ga vinden.”

Werken in een groothandel

Bunyamin wilde een mbo-diploma halen, maar tegelijkertijd blijven werken. Daarom begon hij in september met de mbo 2-opleiding Verkoopmedewerker vis van SVO. Hij gaat een dag in de week naar school en werkt de andere dagen. Hij draait mee in alle onderdelen van het bedrijf: de vishandels, de marktkramen en de groothandel met de ambachtelijke haringsnijderij. Daarnaast houdt hij zich bezig met de inkoop en verkoop.

“Tijdens de opleiding verbreed ik mijn kennis van vis”, zegt Bunyamin. “Ik heb meer productkennis van een groot aantal vissoorten, ik weet hoe ik de kwaliteit van vis kan beoordelen en leer verschillende bereidingstechnieken. Mijn studiegenoten werken vooral bij visspeciaalzaken, dus ik vind het leuk om te vertellen hoe we in onze groothandel te werk gaan. Ik ben zo enthousiast dat ik inmiddels alles over ons bedrijf heb uitgelegd. Op de bedrijfsgeheimen na.” 

SVO logo klein

SVO vakopleiding food is een landelijke opleider en biedt een totaalpakket van mbo-opleidingen en trainingen. De opleidingen en trainingen sluiten aan op de praktijk en de docenten van SVO komen uit het vak.
www.svo.nl | info@svo.nl

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Nieuwe Hygiënecode voor visdetailhandel

Nieuwe Hygiënecode voor visdetailhandel

Vanaf 15 mei 2023 geldt de nieuwe Hygiënecode voor de vis­detailhandel. Een Hygiënecode is een gids voor bedrijven die met voedsel omgaan. De nieuwe code is uitgewerkt en opgesteld door de VNV.

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Op 21 maart vanaf 9:00 uur opent de regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Tot en met 2 oktober kunnen mkb-ondernemers deze subsidie aanvragen.

Nooit verloren

Nooit verloren

Voor de visserijsector tekent zich een inktzwart scenario af. Nederlandse vissers roepen de noodtoestand uit en vragen koning Willem Alexander in een brandbrief om hulp. De vissers vrezen voor de toekomst van de sector.