Maaltijden in trek

Wetenschap, techniek, vaardigheden, grondstoffen, goede smaak en liefde voor het vak: ziehier een aantal ingrediënten voor een goed gerecht. Mét de goede nasmaak van gezond en duurzaam. Visverkopers bereiden vaker maaltijden en daar komt meer bij kijken dan een recept. 1. Bregje Kroeze-Krebbers, Allergenen Consultancy:‘Veel recal...
Dossiers
Lees ook
Jonge Spakenburger kiest voor ambulante handel

Jonge Spakenburger kiest voor ambulante handel

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Dat geldt ook voor de jonge ambulante visverkoper Jeroen Blokhuis (22) uit Spakenburg. Net als zijn vader kwam hij in de visbranche terecht. Nu verkoopt hij vis vanuit een spiksplinternieuwe wagen op maar liefst vier verschillende standplaatsen in het land. “Als ondernemer kun je het op jouw manier doen.”

Oosterscheldevis bij Ambachtsheerlijkheid

Oosterscheldevis bij Ambachtsheerlijkheid

Ze vangen zelf een groot deel van hun vis, hebben een eigen rokerij en verkopen drie dagen per week hun vis vanuit een kleine winkel. Bij Ambachtsheerlijkheid in Yerseke hebben beide compagnons, zwagers Raymond de Kunder en Jaco Steketee, inmiddels een vaste klantenkring opgebouwd. Vooral hun Oosterscheldekreeft en -paling zijn gewild. Mosselen zijn...

Urker Vishandel G.Koffeman brengt Schotse zalm naar Nederland

Urker Vishandel G.Koffeman brengt Schotse zalm naar Nederland

Het pareltje onder de zalm, dat is de Wester Ross-zalm. Met een prachtige structuur, kleur en ongeëvenaarde smaak. Met dank aan de natuurlijke manier waarop de zalm wordt gekweekt. De vis krijgt de tijd om te groeien en wordt handmatig gevoerd met natuurlijke voeding. Urker Vishandel G.Koffeman is de enige leverancier in de Benelux.