Maaltijden in trek

Wetenschap, techniek, vaardigheden, grondstoffen, goede smaak en liefde voor het vak: ziehier een aantal ingrediënten voor een goed gerecht. Mét de goede nasmaak van gezond en duurzaam. Visverkopers bereiden vaker maaltijden en daar komt meer bij kijken dan een recept. 1. Bregje Kroeze-Krebbers, Allergenen Consultancy:‘Veel recal...
Dossiers
Lees ook
Wiedenvis moet perspectief voor de toekomst bieden

Wiedenvis moet perspectief voor de toekomst bieden

De provincie Overijssel beleefde onlangs een primeur. Visliefhebbers en visverkopers kunnen in gemeente Steenwijkerland met ingang van deze zomer Wiedenvis kopen. Paling, rivierkreeft, snoek en snoekbaars zijn voor groothandel, visdetaillist en particulier te bestellen bij de drie laatste beroepsbinnenvissers in Nationaal Park Weerribben Wieden.

Van bijbaan naar eigenaar

Van bijbaan naar eigenaar

Dat het snel kan gaan in de viswereld, bewijst ondernemer Albert Post. Albert is pas zeventien jaar, maar nam vorig jaar de viszaak van zijn voormalige werkgever over. Nu runt hij Viswinkel Van Triest aan de Beek in Elburg én volgt hij de mbo 2-opleiding Verkoopmedewerker vis bij SVO vakopleiding food.

MSC-certificatie voor Vishandel De Klok

MSC-certificatie voor Vishandel De Klok

Vishandel De Klok in Voorhout heeft een ASC en MSC-certificering gekregen. Eigenaren Wim en Sandra Klok noemen het een logische stap in hun aanpak van duurzaam ondernemen. “De slogan “Een beter milieu begint bij jezelf’ is onze lijfspreuk. Niets doen is geen optie."