Meer Noordzeevis op het (restaurant)bord

Northseachefs_foto

4 NorthSeaChefs: Filip Claeys, Sergio Herman, Syrco Bakker en Rudi van Beylen (foto: NorthSeaChefs). De roep om meer Noordzeevis te eten, klinkt al geruime tijd. Verschillende partijen promoten deze onbekende en onbeminde vis. Stichting Noordzeevis uit IJmuiden en Scheveningen proberen (jonge) consumenten, horeca en viswinkels te bereiken. NorthS...
Dossiers
Lees ook
Vissers lanceren streekmerk Wiedenvis

Vissers lanceren streekmerk Wiedenvis

De beroepsbinnenvisserij en kleine kustvisserij doen veel meer dan de handel voorzien van wildgevangen paling, snoekbaars, kreeft en zeebaars. Volgens Albert Jan Maat, voorzitter van beroepsorganisatie NetViswerk, is er werk aan de winkel om de binnen- en kustvisserij te behouden.

Drie op de vijf Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk

Drie op de vijf Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk

De Smart Food Monitor is een grootschalig onderzoek met cijfers en trends over de food retail in Nederland. Onderzoeksbureau Multiscope voerde dit voor de tweede keer uit, waarbij 7300 respondenten van 18 jaar en ouder werden ondervraagd.

Aandeel Noordzeevis op Scheveningse menukaart neemt toe

Aandeel Noordzeevis op Scheveningse menukaart neemt toe

Strandtent Solbeach is de winnaar van de Noordzeevis uit Scheveningen-award, die Stichting Noordzeevis uit Scheveningen op 12 oktober voor het eerst uitreikte. Daarnaast presenteerde de stichting de resultaten van het jaarlijkse onderzoek naar de vertegenwoordiging van Noordzeevis op de Scheveningse menukaart. Voor het eerst sinds 2016 is niet zalm...