‘Elke ondernemer heeft te maken met recht

Vanaf eind 2011 verzorgden de tweelingbroers Jack en Kees Smit een juridische rubriek in Vismagazine. Nadat ze in 2014 voor zichzelf begonnen kwam daar een einde aan. Nu zijn ze terug van weggeweest, vol ideeën en tips voor visondernemers.

Jack en Kees Smit groeiden op als zoons van twee visondernemers, het Volendamse echtpaar Jaap en Jans Smit. Vanaf dat ze twaalf waren werkten ze op vrijdag na schooltijd en zaterdag mee in de viswinkel in Amsterdam, vertelt Jack Smit. “Het ondernemerschap is ons daardoor met de paplepel ingegoten. Wij weten wat een ondernemer bezighoudt. Kees was verantwoordelijk voor de verkoop, ik stond de hele dag haring te snijden en vis te fileren.”

Nieuwe wetgeving

Jack en Kees werkten na hun rechtenstudie bij verschillende advocatenkantoren. In eerste instantie werkten ze nog regelmatig mee in de winkel, die inmiddels is overgenomen door hun oudste

broer Johan. “Mams werkt nog mee, die is nu in dienst bij Johan. Mijn vader doet het wat rustiger aan, na veertig jaar in de winkel. Hij fungeert meer als adviseur.”

Sinds de broers hun eigen kantoor Smit & Smit Advocaten in Volendam begonnen, komt het niet meer van meehelpen in de winkel. Kees: “We hebben het druk met ons eigen werk. De stijgende lijn binnen ons kantoor zet zich voort. Dat geeft ons enorm veel energie. Bovendien hebben we inmiddels allebei een gezinnetje, ik heb een dochter van bijna vijf en een zoontje van twee en ook Jack heeft sinds november 2016 een dochtertje. Het is belangrijk daar ook tijd voor vrij te maken en samen leuke dingen te doen.”

Ze zitten echter nog volop in de vis, nu via hun klanten. Jack Smit: “We werken veel voor visondernemers. Doordat we de vishandel goed kennen en weten waar we het over hebben, is er direct een klik.” Daarbij richten ze zich op vier rechtsgebieden: contracten- en verbintenissenrecht, ondernemingsrecht, arbeidsrecht en incasso. “Op die vier gebieden gaan we ook onze columns toespitsen. Alle visondernemers hebben met die vier onderwerpen te maken. De zaken die wij gaan beschrijven, sluiten naadloos aan bij de doelgroep.”

Kennisoverdracht

Daarnaast willen beide advocaten in hun column nieuwe wetgeving en trends bespreken. “Zodat de lezers bij blijven over zaken die voor hen van belang zijn. We staan overigens open voor suggesties van lezers, wat betreft onderwerpen.”

Door middel van deze gratis kennisoverdracht willen Jack en Kees Smit visondernemers ondersteunen. “Want elke ondernemer heeft dagelijks te maken met recht, terwijl men daar niet altijd bij stilstaat. Wij staan in onze praktijk voornamelijk ondernemers bij en merken steeds vaker dat die ons al bij voorbaat vragen zaken uit te zoeken. Dat is alleen maar slim, in verband met de groeiende claimcultuur!”

  • Smit en Smit Advocaten
  • Bezoekadres: Prins Bernhardlaan 16, 1131 CH Volendam
  • Postadres: Postbus 108, 1130 AC Volendam
  • Mr. C.M. (Kees) Smit
  • Tel. +31 (0)6 20 13 86 69
  • Mr. J.J.M. (Jack) Smit
  • Tel. +31 (0)6 20 14 24 49
  • www.smitensmitadvocaten.nl

info@smitensmitadvocaten.nl

Dossiers