Op naar het volgende jubileum

VNV groepsfoto

Al veertig jaar zet de Vereniging van Nederlandse Vis­specialisten zich in voor de belangen van haar leden en de branche van visspecialisten in het algemeen.

Jaap Koning en Hille de Graaf stonden in 1982 aan de wieg van de vereniging. Sterker nog, de twee collega’s uit Volendam resp. Bunschoten-Spakenburg, timmerden die wieg eigenhandig in elkaar. Collectief werden plannen gesmeed om de sector naar een hoger niveau te tillen. Het gevolg was dat we als landelijke club konden samenwerken met het Visbureau en een zetel kregen in het productschap. Zo konden onze leden letterlijk meepraten over de sector en werden bijvoorbeeld haringcampagnes landelijk gecoördineerd. Dat scheelt een detaillist veel geld en gedoe.

Er kwam een vakopleiding voor de sector, een sterke cao met concurrerend functiehuis én een pr-budget om zo nu en dan flink de reclamebel te luiden. Wetgevende zaken als een RI&E en hygiënecode zijn opgesteld. En samenwerking met partners zorgt ervoor dat onze leden hun lidmaatschap meer dan terug kunnen verdienen.
Anno 2022 heeft de sector nog steeds met uitdagingen te maken, onder meer als gevolg van recente prijsstijgingen. Weer zitten wij in Den Haag om de overheid ervan te overtuigen dat dit geen normale bedrijfsrisico’s zijn. En ook nu is het belangrijk dat wij ons als visspecialisten blijven verenigen om onze belangen als sector gezamenlijk voor het voetlicht te krijgen bij de betrokken partijen. Samen sterk!

Het hele jaar hebben wij stilgestaan bij het heuglijke feit van 40 jaar VNV. Wij hebben dit feestjaar op 31 oktober uitgebreid gevierd met een feestelijke bijeenkomst in het AFAS theater in Leusden. Voorzitter Adriaan van Moort opende de bijeenkomst door stil te staan bij veertig jaar ontwikkeling in onze branche. Jan-Willem Grievink van het Foodservice Instituut (FSIN) nam de aanwezigen mee in de ontwikkelingen én kansen in de markt. En kansen zijn er zeker, ook in deze onzekere tijden.

Uitje bij de haring

En als kers op de taart (of uitje bij de haring) sloten wij de gezellige middag af met een heerlijk dinerbuffet, opgeluisterd met de bijdrage op de piano van Jan Vayne. Veertig jaar VNV is iets om trots op te zijn. Al die jaren zijn wij in staat geweest om mee te deinen op de golven en soms de woelige baren te trotseren. En dat gaan we de komende jaren ook doen. Samen met en voor onze branche!

VNV logo 40 jaar

Vereniging van Nederlandse Visspecialisten
Secretariaat:
(085) 077 81 40
info@visspecialisten.nl
www.visspecialisten.nl

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Nieuwe Hygiënecode voor visdetailhandel

Nieuwe Hygiënecode voor visdetailhandel

Vanaf 15 mei 2023 geldt de nieuwe Hygiënecode voor de vis­detailhandel. Een Hygiënecode is een gids voor bedrijven die met voedsel omgaan. De nieuwe code is uitgewerkt en opgesteld door de VNV.

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Op 21 maart vanaf 9:00 uur opent de regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Tot en met 2 oktober kunnen mkb-ondernemers deze subsidie aanvragen.

Nooit verloren

Nooit verloren

Voor de visserijsector tekent zich een inktzwart scenario af. Nederlandse vissers roepen de noodtoestand uit en vragen koning Willem Alexander in een brandbrief om hulp. De vissers vrezen voor de toekomst van de sector.