Opening mosselseizoen

Opening mosselseizoen (3)

Het mosselseizoen is op 16 juli, feestelijk en zonnig geopend op de mosselkotter YE72 Sursum Corda in Yerseke. De boot voer een stuk de Oosterschelde op om de eerste oogst bodemmosselen op te vissen.

De genodigde pers werd eerst ontvangen in het gebouw van de mosselveiling door Christine Fijnaut en Nathalie Koert. Zij verzorgen tegenwoordig de mosselpromotie onder de vlag van het nieuwe Nederlands Mosselbureau.

“Kleine schelp, goed gevuld”, was de algemene indruk van de eerste oogst nieuwe mosselen. “We hadden verwacht, nee, gehoopt, dat de schelp iets groter zou zijn, maar dat is de natuur, hè”, aldus Jos Steketee.

Sterrenchef Edwin Vinke van restaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaatmaakte een klein gerechtje met kleine mosseltjes en voor alle gasten een pannetje gekookte mosselen.

Een reporatge van deze dag komt in Vismagazine nr.9 (10 september)

Abonneren?