Organisatiewijzigingen VNV, wat betekent dat voor u?

Ondertekening  KNS/VNV

Kersverse voorzitter van VNV Adriaan van Moort en directeur van KNS ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst (foto: VNV).

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten op maandag 11 november jongstleden, presenteerde het bestuur onder andere de nieuwe plannen voor 2020. Omdat Versplatform een deel van de bedrijfsactiviteiten afstoot, is gezocht naar nieuwe businesspartners om de dienstverlening van VNV te continueren en daar waar mogelijk verder te verbeteren.

Het bestuur is blij met de hernieuwde samenwerking met het Nederlands Visbureau op het gebied van vispromotie. Binnen het Nederlands Visbureau zijn ook de aanvoersector en groothandelaren vertegenwoordigd. In gezamenlijkheid kan er worden gewerkt aan een optimale vorm van promotie van vis voor de hele keten. In tegenstelling tot de afgelopen jaren volgt VNV in 2020 daarom ook 1-op-1 de kalender voor de Vis van de Maand van het Nederlands Visbureau. De promotiepakketten voor de Vis van de Maand zullen door het Visbureau worden ontwikkeld en verzonden. U betaalt de verzendkosten van het promotiepakket voortaan rechtstreeks aan hen. Daarnaast kunt u via de webshop van het Visbureau mooie extra promotiematerialen bestellen.

KNS

Het secretariaat en de financiële administratie van VNV zijn per 1-1-2020 belegd bij de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Deze brancheorganisatie behartigt de belangen van slagerijen met een professionele organisatie vanuit Rijswijk. Omdat er in de visbranche veel overeenkomsten zijn met de thema’s die spelen binnen de slagersbranche, is het bestuur ervan overtuigd dat KNS de juiste partner is om het secretariaat en de administratie voor de vereniging te verrichten (zie ook het artikel op pagina’s 10,11, 12). U bereikt het secretariaat via het nieuwe telefoonnummer 085-0778140 of via e-mailadres info@visspecialisten.nl.

Graaggedaan.nl

Graaggedaan.nl, waarschijnlijk vooral bekend als leverancier van webshops, heeft zich bereid getoond om een rol te vervullen bij de individuele marketingvraagstukken van de leden van VNV. Zij kunnen bijvoorbeeld ondersteuning bieden bij het beheer van de website of narrowcasting en bij de ontwikkeling van lokale marketingacties.

Wijzigingen bestuur

Adriaan van Moort, al betrokken bij VNV als secretaris, is op de ALV unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter. Adriaan, afkomstig uit Zeeland, is naast eigenaar van twee viskiosken en een frietkiosk ook bekend in de sector als docent bij SVO. Zijn oude rol als secretaris wordt overgenomen door Vincent Jansen, die eerder algemeen bestuurslid was. Interim-voorzitter Karel van den Heuvel treedt af als bestuurslid, maar zal betrokken blijven bij VNV in de nieuwe rol van Operationeel Directeur.

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met Karel van den Heuvel, Operationeel Directeur van VNV, via telefoonnummer 06-50932172 of directeur@visspecialisten.nl.

Kersverse voorzitter van VNV Adriaan van Moort en directeur van KNS ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.

 

Dossiers
Meer over
Lees ook
3 tips voor visspecialisten tijdens de coronacrisis

3 tips voor visspecialisten tijdens de coronacrisis

Nederland is in de ban van de coronacrisis. De visdetailhandel wordt ook geraakt. Zeker de bedrijven die frequent leveren aan de horeca en bedrijven die afhankelijk zijn van toeristen of dagjesmensen hebben last van alle maatregelen. Gelukkig zien we in deze tijd ook veel mooie nieuwe initiatieven ontstaan in de sector. Initiatieven waar meer visspecialisten...

Groei webshops en bezorgen door coronacrisis

Groei webshops en bezorgen door coronacrisis

De coronacrisis hakt er flink in bij de Nederlandse voedingsspeciaalzaken. De brancheverenigingen van slagers, viswinkels, bakkers en slijters zien dramatische omzetverliezen én een enorme veerkracht en creativiteit. De consument kan voor wc-papiergebak terecht bij de bakker, bij de slijterij haalt hij ontsmettingsalcohol en loempia’s laat hij bezorgen...

Gratis webshop voor visverkopers in coronatijd

Gratis webshop voor visverkopers in coronatijd

Eigenaren van viswinkels, viskramen en visverkoop-wagens hebben maatregelen getroffen om risico’s op verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Zo is de directe consumptie van gebakken vis of haring aan banden gelegd, op advies van de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV).