Rol van de techniek wordt steeds belangrijker - Hightech en ambacht versterken elkaar

Multivac

Foto: Multivac De verwerking van vis kan niet zonder kennis van zaken, vakmanschap en liefde voor het product. Maar ook niet meer zonder machines. Dankzij de techniek kunnen we duurzamer, sneller en hygiënischer werken, met volop aandacht voor het ambacht. Diezelfde techniek maakt ook dat producten betaalbaar blijven. 1. Frank Caris, Multipo...
Lees ook
Machinebouwer Marel zet in op data

Machinebouwer Marel zet in op data

Machinebouwer Marel mikt op een omzetgroei van 12 procent per jaar tussen nu en 2026. Dit willen ze bereiken door meer machines te leveren aan de groeiende industrie, maar vooral door meer data te delen tussen verwerkers en supermarkten. Het IJslandse bedrijf Marel levert machines en productielijnen voor de slacht en verwerking van vis, vlees en pluimvee....

Demonstratie ambachtelijk roken

Demonstratie ambachtelijk roken

Visbedrijf Dilvis in Akersloot opent zaterdag 15 juni de deuren van de rokerij voor het publiek. Bezoekers kunnen met eigen ogen zien hoe het proces van het ambachtelijk paling roken eruit ziet.  Ambachtelijk roken is een eeuwenoud proces om voedsel te conserveren. Van 9.00 tot 15.00 uur laat een rookmeester van Dilvis zien hoe hij op ambachtelijke...

Foppen en Klaas Puul fuseren

Foppen en Klaas Puul fuseren

De aandeelhouders van Foppen Groep B.V. te Harderwijk en Klaas Puul Beheer B.V. te Volendam bereikten op 11 juni 2018 overeenstemming over een fusie van beide bedrijven. Foppen en Klaas Puul zijn gerenommeerde bedrijven in de verwerking van zalm en garnalen. De familiebedrijven hebben een lange geschiedenis in de voedselverwerkingsindustrie. De bedrijven...