Nicole van der Heiden wilde al jaren een visopleiding volgen, maar die kans kreeg ze pas toen ze samen met haar partner een eigen viszaak opende. Sinds 1 oktober runnen ze C-vis & Co in Oostvoorne en twee weken eerder startte Nicole met de Vakopleiding vis bij de SVO food academy van SVO vakopleiding food. “Elke week leer ik weer zoveel bij.”

Foto: C-vis & Co

Na anderhalf jaar als thuisblijfmoeder vond Nicole van der Heiden het tijd om weer aan het werk te gaan. “Bij toeval kwam ik een vacature bij een visspeciaalzaak tegen”, vertelt ze. “Ik had geen ervaring met vis, maar ik ben wel een verkoopster in hart en nieren. Ik kreeg de baan bij de visspeciaalzaak en ontdekte al snel dat ik ook veel liefde voor het product had. Werken met vis werd een passie en dat maakte mijn baan nog leuker.”

Uitgebreide training

Nicole werkte vier jaar in de visspeciaalzaak en ontmoette daar haar partner. Hij wilde graag voor zichzelf beginnen. “We besloten de stap te wagen en per 1 oktober hebben we een zaak overgenomen. Die runnen we nu onder de naam C-vis & Co.”

Net voor de opening begon Nicole met de Vakopleiding vis bij SVO. Deze training bestaat uit negen modules, waaronder haring fileren, hygiëne en duurzaamheid. “Deze opleiding wilde ik al jaren doen”, vertelt Nicole. “Ik wil graag blijven leren en ik had behoefte aan meer kennis over vis, zodat ik klanten nog beter kan helpen. De Vakopleiding vis is heel uitgebreid en wordt ’s avonds gegeven. Dat was precies wat ik zocht.”

Goed advies geven

De Vakopleiding vis bevalt Nicole goed. Ze heeft veel aan de achtergrondkennis over vis en leert veel van de lessen over fileren. “Voorheen deed ik alleen de verkoop, nu heb ik meer werkzaamheden onder de knie”, zegt Nicole. “Ik merk bovendien dat ik klanten beter kan adviseren, omdat ik meer achtergrondkennis heb. Een voorbeeld: ik wist nooit precies wat het verschil tussen gestoomde en gerookte makreel was. Nu weet ik dat gestoomde makreel niet gestoomd is, maar warm gerookt. Het is fijn om klanten zulke dingen goed uit te kunnen leggen en te weten dat ik de juiste informatie geef. De Vakopleiding vis is een goede investering voor elke vismedewerker.”

Vakopleiding vis weer van start

Op 1 februari 2022 gaat in Goes de Vakopleiding vis weer van start. Inschrijven is nu mogelijk, via foodacademy.svo.nl.

SVO Vakopleiding Food_logo klein

SVO vakopleiding food is een landelijke opleider en biedt een totaalpakket van mbo-opleidingen en trainingen. De opleidingen en trainingen sluiten goed aan op de praktijk en de docenten van SVO komen zelf uit het vak.
www.svo.nl | info@svo.nl | twitter: @SVO_Opleidingen

Altijd op de hoogte blijven?