Vijftiende editie Visbeurs buitengewoon geslaagd

Uitreiking jubileumboek op Visbeurs 2022

MKB-voormanJacco Vonhof ontvangt het jubileumboek uit handen van Ruud van Diermen.

Tijdens de vijftiende editie van de Visbeurs was er nog een jubi­leum te vieren. De Vereniging van Nederlandse Visspecialisten bestaat veertig jaar. MKB-voorman Jacco Vonhof nam het eerste exemplaar van jubileumboek Vis & Visje in ontvangst.

Foto's: VNV

Vis & Visje, een dubbelboek voor grote genieters en kleine smullers, is een vlot geschreven boek vol historie, vis­weet­jes en toegankelijke visrecepten, dat ook bij de klanten van visspecialisten in de smaak zal vallen. De handelsprijs is 9,95 euro, maar VNV-leden kunnen het tegen de inkoopprijs van 5 euro aanschaffen.
Na veertig jaar is er volgens VNV-directeur Janneke Keuning nog volop werk aan de (vis)winkel. “Zo zullen wij als vereniging strijden voor een sterk toekomstperspectief, de visspecialist gaat voort in zijn passie en de klant wordt getrakteerd op dit inspirerende boekje vol vis.” Keuning noemt het boek het ‘allerlekkerste alibi’ om weer eens terug te keren in de winkel of aan de kraam. “Misschien breng je hiermee zelfs de volgende generatie op ideeën.” De meeste kinderen vinden kibbeling wel lekker of een stukje zalm. Voor jonge viseters bevat het Visje-deel van het boek juist enkele bijzondere recepten.

Ruim 5.000 bezoekers

Visbeurs 2022_Foto VNV_1

FishPartners en Smedes zijn dit jaar hoofdsponsors van de Visbeurs.

De Visbeurs is sinds 1991 hét evenement voor iedereen die werkt in of levert aan de vis­detailhandel en ambulante visverkoop. Alle toonaangevende leveranciers presenteren er hun nieuwste producten, diensten en concepten aan de bezoekers. Dat zijn met name visspecialisten, die vanuit heel Nederland en ook een stukje België en Duitsland de beurs bezoeken. Dit jaar trokken ruim 5.000 bezoekers naar de met 107 stands ‘tot de nok gevulde’ Visbeurs.

In zijn openingswoord stond beursvoorzitter Ruud van Diermen (Ru-Vis) stil bij de zorgen en problemen in de sector. “Het stormt op zee. De vissers moeten zich schrap zetten om niet onderuit te gaan of overboord te slaan. Dat geldt ook voor de visspecialisten, want de kosten van energie en grondstoffen zijn enorm gestegen. Daarnaast valt het niet mee om voldoende personeel te vinden voor onze winkels en wagens.”
Een oplossing om alle problemen het hoofd te bieden en overeind te blijven in de storm, kon Van Diermen de bezoekers niet aanreiken. “Ik heb misschien wel een deel van de oplossing. Kijk om u heen. We zijn hier vandaag met heel veel mensen die willen vechten voor de sector. Die saamhorigheid verbindt ons en maakt ons sterk. Toen ik vanmorgen vroeg over het beursterrein liep, dacht ik echt: de toekomst van de vishandel begint hier.”
De beurs zat dit jaar ‘tot de nok vol’. Groeien kan eigenlijk niet meer. “We zitten aan ons maximum qua meters, maar voor noviteiten en bedrijven die wat kunnen toevoegen is er altijd ruimte”, aldus Van Diermen. 

Tijd voor innovatie

Visbeurs 2022_Foto VNV_2

Het thema van de Visbeurs 2022 was ‘tijd voor innovatie’. Van Diermen wijst in dit verband op de ontwikkelingen op het gebied van verpakkingen, automatisering, certificering en etikettering waar ook visspecialisten niet omheen kunnen. Op de beurs presenteerden bedrijven als Digi Nederland, Quality Guard, De Digitale BV, Oerlemans Packaging Group, T-ICT en InPackt hun oplossingen, die ook steeds meer op de detailhandel zijn toegesneden.

Lees ook
‘On hold’ zetten is geen ontslagname

‘On hold’ zetten is geen ontslagname

Mag je een leer-/arbeidsovereenkomst direct beëin­digen als je werknemer haar opleiding ‘on hold’ wil zetten? Soms trekt de werkgever aan het kortste eind.

INRUILEN WAS NOG NOOIT ZO GUNSTIG

INRUILEN WAS NOG NOOIT ZO GUNSTIG

Doordat energieprijzen sterk stijgen neemt het besparingspotentieel fors toe. Winterhalter speelt hier op in. Alle Winterhalter types zijn namelijk leverbaar met energie-terugwinning. Machines met energie-terugwinning komen in aanmerking voor EIA. Tijdens de Inruilactie van Winterhalter ontvangt u 25% inruilkorting op uw nieuwe vaatwasmachine. Het...

Vis in de media - week 46

Vis in de media - week 46

De vissector worstelt met de hoge energieprijzen, onderzeese stroomkabels beïnvloeden krabben en een gesprek met de mannen van Seasogood. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.