Vis op de feestdis

6 december 2016

Convenience is meer dan een snel kant-en-klaar gerecht. Gemaksproducten maken ook veel verschillende soorten vis toegankelijk voor een groeiende groep visliefhebbers. De consument proeft graag de vele soorten gerechten, de (nieuwe) visproducten, gerookte of ingemaakte vis, door de visspecialist voorbereid met originele, evenwichtige kruiden, oliën en sauzen.

Michel Heusy, Visspecialist Michel Heusy in Bergen:

Heusy doet veel met convenience gerechten en heeft de beleving van vis hoog in het vaandel. “We kiezen het hele jaar voor convenience op een hoog niveau. We hebben altijd bijzondere visschotels, gevulde Jacobsschelpen en meer bijzondere gerechten. Kreeft en oesters verkopen we jaarrond ook goed. We grillen zelf onze tonijn. Voor veel van onze gerechten kopen we producten in bij Polaris. Ik ben al bijna dertig jaar klant bij ze. Ik ken geen ander bedrijf dat zo gespecialiseerd is en tegelijkertijd zo’n breed assortiment heeft.

Jorrit Waninge, Fish Market in Groningen:

Jorrit Waninge, vierde generatie visboer, doet alles om bij z’n klanten de liefde voor vis terug te winnen. “Langzaamaan moderniseerde ik deze winkel, ik wilde de klanten erin ‘meenemen’. Daarna begon ik vis- en visgerelateerde producten te ontwikkelen. Kant-en-klare oven- en magnetronmaaltijden, soepen, salades... Ik koop alleen goede basisproducten en maak daarmee alles zelf. Zonder toevoegingen krijg je een ander mond- en maaggevoel, een andere beleving. Ik geniet er van als klanten dat leuk vinden.

Nico Waasdorp, Fish & Seafood Waasdorp in IJmuiden:

Nico Waasdorp. “Ik merk dat mensen best graag in de keuken willen staan om een goed visgerecht klaar te maken. Alleen willen ze er geen uren over doen. Dat hoeft ook niet met vis. Je zet een mooie schaal in de oven en klaar. Vooral tweeverdieners kopen door de week wel vaak kant-en-klare schotels. Ook de totaalpakketten gaan hard. Maar in het weekend wordt echt gekookt. Vis verovert de markt! Zeker met de feestdagen willen mensen iets goeds op tafel zetten. Ze worden geïnspireerd door televisieprogramma’s, door bladen van de supermarkt, maar ze kopen bij visspecialisten, wij leveren de kwaliteit.” Ik kies al jaren voor de witte tonijn van Anova Seafood. Het is de enige MSC-tonijn uit een duurzaam bestand, er wordt niet mee gerommeld.

Henk Tol, Vishandel Henk Tol en Zonen in Beverwijk:

Wij zijn in 1983 begonnen. Ik vond vis een prachtig product en dat vind ik nog steeds. Daar gaat het om. Het vak is alleen maar mooier geworden met alle nieuwe producten en mogelijkheden. Het assortiment blijft groeien. “Veel mensen nemen onze gerechten mee om eens te proberen en ze komen er later voor terug. Het is een fijne wisselwerking, dat zowel klanten als wijzelf graag iets nieuws uitproberen. Zo maken we onder andere veel kant-en-klare roerbakproducten. Dankzij de grote toonbank kunnen we natuurlijk veel meer producten kwijt. We werken graag samen met Epos. Ze hebben verrassende en praktische ideeën en heel lekkere producten.

Meer lezen? Neem een abonnement.

Altijd op de hoogte blijven?