Visbar The Good Companion omarmt lokale vis 'Bijvangst staat standaard op ons menu’

Niek en Enno

Het begon met fish and chips maar inmiddels is de kaart van visbar The Good Companion in Amsterdam flink uitgebreid. Lokale, duurzame en dagverse vis is het uitgangspunt voor ondernemers Niek van den Hoven en Enno Massaro Naast vis uit de Noordzee staat er standaard bijvangst op het menu. Via evenementen maken gasten kennis met de visbar. De basis...
Lees ook
Eerste hangcultuurmosselen geoogst

Eerste hangcultuurmosselen geoogst

Het mosselseizoen 2020 is gestart. Kweker Jan Bout haalde in het Zeeuwse Bruinisse op 26 mei de eerste sokken met hangcultuurmosselen uit de Oosterschelde. “De mosselen zijn al ongelofelijk goed gevuld, dat is opmerkelijk voor deze tijd van het jaar. De vele zonuren van de afgelopen weken hebben effect gehad,” zegt Bout.

Mosselsector wil jongeren aan de mossel krijgen

Mosselsector wil jongeren aan de mossel krijgen

De Zeeuwse mosselsector wil dat jongeren meer mosselen gaan eten. De sector heeft subsidie van de EU gekregen om de komende drie jaar de bekendheid met mosselen vergroten bij de groep 25- tot 35-jarigen.

Lionsclub organiseert mosselparty voor goed doel

Lionsclub organiseert mosselparty voor goed doel

In het oosten van Nederland zijn er haringparty’s voor het goede doel te over, maar mosselparty’s zie je zelden. De Eerste Bronckhorster Mosselparty op 29 november 2019 is zeer enthousiast ontvangen.