Visbar The Good Companion omarmt lokale vis 'Bijvangst staat standaard op ons menu’

Niek en Enno

Het begon met fish and chips maar inmiddels is de kaart van visbar The Good Companion in Amsterdam flink uitgebreid. Lokale, duurzame en dagverse vis is het uitgangspunt voor ondernemers Niek van den Hoven en Enno Massaro Naast vis uit de Noordzee staat er standaard bijvangst op het menu. Via evenementen maken gasten kennis met de visbar. De basis...
Lees ook
Mosselen aan de muur

Mosselen aan de muur

De schelpen van mosselen worden voor van alles gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan schelpenpaadjes, voedselbodem voor oesters, of vocht tegengaan in kruipruimtes. Elly Deurloo maakt van de schelpen panelen. Niet alleen mooi aan de muur, maar ook goed voor de akoestiek. Dat meldt Omroep Zeeland.

Nieuw Jumbo Foodmarkt in Goes geopend

Nieuw Jumbo Foodmarkt in Goes geopend

De Jumbo Foodmarkt in Goes is geopend. Dit is de achtste foodmarkt in Nederland. Het is de eerste Foodmarkt in Zeeland en daarom is het mogelijk om verse mosselen te scheppen in de winkel.

Onderzoeksproject Meerwaarde met Mosselen wint RAAK-award 2019

Onderzoeksproject Meerwaarde met Mosselen wint RAAK-award 2019

Het onderzoeksproject Meerwaarde met Mosselen van de HZ University of Applied Sciences won 14 november de RAAK-award 2019. De hoofdprijs bestond uit een cheque van €10.000,-. Het onderzoek is gericht op het zodanig aanleggen van droogvallende mosselbanken dat deze een bijdrage leveren aan kustbescherming, het verhogen van biodiversiteit én de mosselproductie.