Visverkoop verandert, visafslagen nog overeind

Visveiling_Vis 5-2021_foto Michel Verschoor_1

Nederland loopt voorop in viskwaliteit, visverwerking en prijsstelling (foto: Michel Verschoor). Binnenkort valt het doek voor de Zeeuwse visafslag Breskens. Elders lieten vissers en vishandelaren de klokverkoop voor garnalen en mosselen al los. De Nederlandse kottervloot beleeft intussen onzekere tijden. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor het...
Dossiers
Lees ook
Promotiecampagne makreel in oktober

Promotiecampagne makreel in oktober

Oktober staat in het teken van de promotiecampagne makreel. Veel deelnemende handelaren voeren stickers op de verpakking van makreel met een call to action naar de website. Dit wordt ondersteund met radiocommercials op NPO.

‘Noordzee en IJsselmeer veranderen in industrieterrein’

‘Noordzee en IJsselmeer veranderen in industrieterrein’

Het was een mediagenieke setting op 14 augustus op het IJsselmeer. Een vloot van zestig garnalen-, platvis- en palingkotters stoomde vanuit Friesland en Noord-Holland op richting de Afsluitdijk. Grote vraag blijft of de vissersactie tegen de komst van windparken op zee en het IJsselmeer, zoden aan de dijk zet.

Belgische chefs promoten Noordzeevis met Zee van Smaak

Belgische chefs promoten Noordzeevis met Zee van Smaak

53 Belgische chefs doen mee aan het project 'Zee van Smaak'. Van 15 oktober tot en met 15 november zetten zij Noordzeevis op de kaart. Van boord tot bord is het thema van het project dat is opgezet door het provinciebedrijf Westtoer.