VNV staat weer klaar voor visspecialisten

VNV VIS 1-2023

Het nieuwe jaar wordt opnieuw een jaar vol uitdagingen. Na de coronapandemie werd 2022 overschaduwd door de oorlog in Oekraïne, gevolgd door de energiecrisis en een hoge inflatie die het merendeel van ons nog nooit heeft meegemaakt. Ook in 2023 hebben wij hier nog volop mee te maken.

Wat betekent dat voor ons als Vereniging Nederlandse Vis­­specialisten (VNV) en wat mag u van ons verwachten in het nieuwe jaar? In 2023 zullen wij weer de lobby voeren richting de overheid om de belangen van onze leden onder de aandacht te brengen. Hierin trekken wij op met collega brancheorganisaties, zodat wij samen een sterkere stem hebben in politiek Den Haag. Zeker in roerige tijden is dit erg belangrijk.

Onze leden bieden wij een VISscan aan. Met deze scan kijken wij samen met de ondernemer naar zijn/haar bedrijfsvoering en helpen wij om het rendement verder te verbeteren. Ook checken wij of de ondernemer voldoet aan wet- en regelgeving en ondersteunen wij vanuit onze vereniging met de benodigde middelen. Onze partners zorgen ervoor dat onze leden voordelen kunnen krijgen die direct bijdragen aan het rendement.

Nieuwe hygiënecode

In 2023 wordt de nieuwe hygiënecode geïntroduceerd. Visspecialisten zijn wettelijk verplicht te werken volgens deze code. Leden van de VNV krijgen de code gratis als onderdeel van het lidmaatschap. Niet-leden kunnen de hygiënecode tegen betaling aanschaffen. Vóór de introductie zullen wij de visspecialisten meenemen in de wijzigingen. Informatie hierover volgt snel.

Om je als visspecialist te onderscheiden is het belangrijk dat de consument jou als vakman herkent. Vakkennis is daarvoor onontbeerlijk, zowel bij jou als ondernemer als bij je medewerkers. Samen met SVO vakopleiding food ontwikkelt de VNV korte vakinhoudelijke trainingen, om de visspecialist en zijn of haar medewerkers te helpen bij het up-to-date houden van de nodige vakkennis. Check de SVO website voor meer informatie. En natuurlijk zorg je voor een gedegen basiskennis met de opleidingen verkoopmedewerker VIS (mbo niveau 2) en Visspecialist (mbo niveau 3), beide in deeltijd (BBL) te volgen.

In 2023 zullen wij een landelijk event – en ook regionale events – organiseren, zodat visspecialisten worden geïnspireerd en geïnformeerd, en kunnen netwerken met collega’s en partners. Dit jaar vernieuwen wij onze website, zodat deze nog duidelijker, aantrekkelijker en informatiever wordt. En natuurlijk zorgen wij ervoor dat alle ontwikkelingen in de branche, nieuws en informatie zo snel mogelijk worden gedeeld via onze nieuwsbrief en social media.

Check onze website www.visspecialisten.nl of neem contact met ons op als je interesse hebt om lid te worden, een VISscan wilt laten uitvoeren, vragen hebt, of hulp nodig hebt. Wij staan als VNV ook in 2023 weer klaar voor de visspecialisten! 

VNV logo

Vereniging van Nederlandse Visspecialisten
Secretariaat:
(085) 077 81 40
info@visspecialisten.nl
www.visspecialisten.nl

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Nieuwe Hygiënecode voor visdetailhandel

Nieuwe Hygiënecode voor visdetailhandel

Vanaf 15 mei 2023 geldt de nieuwe Hygiënecode voor de vis­detailhandel. Een Hygiënecode is een gids voor bedrijven die met voedsel omgaan. De nieuwe code is uitgewerkt en opgesteld door de VNV.

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Op 21 maart vanaf 9:00 uur opent de regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Tot en met 2 oktober kunnen mkb-ondernemers deze subsidie aanvragen.

Nooit verloren

Nooit verloren

Voor de visserijsector tekent zich een inktzwart scenario af. Nederlandse vissers roepen de noodtoestand uit en vragen koning Willem Alexander in een brandbrief om hulp. De vissers vrezen voor de toekomst van de sector.