Voorbereiding haringseizoen

31 mei 2016

De detailhandel bereidt zich voor op een nieuw haringseizoen. De Hollandse Nieuwe wordt half juni verwacht.

Vishandel Hendriksen (Doetinchem) - Koelewijn Haringinleggerij

Hendriksen verheugt zich op het nieuwe haringseizoen. . In 1947 ontstond de samenwerking met Koelewijn’s Haringinleggerij. “Vorig jaar startten we met een haringproeverij voor onze klanten; ze konden een voorgeselecteerde partij haring van Koelewijn proeven waarmee wij het seizoen zouden beginnen. Koelewijn’s nieuwe producten zoals ansjovis met olijven, garnalen in aioli, traiteurproducten zoals de wraps en ook sauzen lopen prima.

Bal Vismeesters (Almelo) - Van Barneveld Verpakkingen

Haring vormt nog altijd de piek. De kracht van Bal Vismeesters is dat ze zelf ‘live’ de haring schoonmaken. Een goed product verdient mooi geserveerd of goed verpakt te worden. Dat is beter voor de vis en het oog wil ook wat. Bal is enkele jaren geleden in zee gegaan met Van Barneveld Verpakkingen. “Alles is naar wens. Veel verpakkingen hebben ons eigen logo."

Dries v.d. Berg (Harderwijk) - Ouwehand Visverwerking

Mensen komen van heinde en ver voor paling, haring en andere delicatessen. Als ambassadeur van onze producten staan we op vele jaar- en feestmarkten en braderieën.In het begin rookte mijn vader ’s nachts de paling en ging ermee naar de markt, waar hij eveneens haring schoonmaakte en verkocht. Ouwehand verpakt onder andere  in mooie ovalen emmertjes waardoor de haring goed ligt.

Zeevisgroothandel D. Plugge (Den Haag) - Mol Fresh Food:

“Wij gaan als klein bedrijf voor kwaliteit. We zijn dagelijks op de afslag en kopen vers in Denemarken om continu een mooi, vers product te garanderen. Zodra het haringseizoen begint, breekt ook de uiengekte los. Je kunt dan moeilijk geen uien verkopen! Uien moeten vers en goed droog zijn. Mol heeft mooi gesneden blokjes en levert ze in zakjes van 25 gram en in grote verpakkingen.

Meer lezen? Neem een abonnement op Vismagazine!

Altijd op de hoogte blijven?