Zes vraagstukken over kweekvis belicht

Kweekvis_Foto Erik Fokke

Foto: Erik Fokke Door de uitdijende wereldbevolking en de toenemende aandacht voor gezondheid, groeit de visconsumptie. Omdat het aanbod van wilde vis niet gelijk groeit met de behoefte, neemt de vraag naar kweekvis al jaren toe. Hoog tijd dus om eens dieper in de kweekvisvijver te duiken. Zes veelgestelde vragen. Volgens de Food and Agriculture ...
Dossiers
Lees ook
ASC- en MSC-certificering voor Veramaris

ASC- en MSC-certificering voor Veramaris

Veramaris produceert Omega-3-olie voor visvoer uit microalgen. Het Nederlandse biotechnologiebedrijf haalt als eerste producent ter wereld de gezamenlijke Aquaculture Stewardship Council (ASC) en Marine Stewardship Council (MSC) certificering voor duurzame zeewierproductie voor visvoer.

Viskweker Kingfish naar de beurs in Oslo

Viskweker Kingfish naar de beurs in Oslo

De aandelen van The Kingfish Company staan sinds 25 november genoteerd aan de Noorse Merkur Market in Oslo. Voorafgaand aan de beursgang haalde de viskweker vanwege een zogenaamde private placement al kapitaal op ter waarde van ongeveer EUR 50 mio.

Subsidie voor duurzame forellenkweek

Subsidie voor duurzame forellenkweek

Visresten van gevangen zeevis verwerken tot visvoer. Dat is het doel van het 'Circulair samenwerkingsproject voor duurzame viskweek in Oost Nederland'. Het consortium heeft hiervoor subsidie gekregen van de EU en de provincies Overijssel en Gelderland.