Bond Seafood levert eerste tray met CurvCode

Multivac Adv 13-12-21 Vis

Nieuw ontworpen recyclebare visverpakkingen van Bond Seafood mét CurvCode liggen bij diverse supermarkten in de schappen. CurvCode is een Nederlandse innovatie voor het digitaal coderen van plastic. Het werkt als braille; hiermee kunnen afvalverwerkers plasticsoorten machinaal van elkaar scheiden. Deze oplossing is het resultaat van een samenwerking van Bond Seafood en MULTIVAC met FiliGrade, de ontwikkelaar van CurvCode.

Minder milieubelasting

Bond Seafood nam het initiatief om gezamenlijk een tray te ontwikkelen die minder milieubelasting oplevert. Marcel Bond: “Na een intensieve voorbereiding, waarbij het team van MULTIVAC voortdurend met ons heeft meegedacht en getest, is het prachtig dat wij de eerste (vis)producent zijn die aan deze innovatie op afvalscheidingsgebied meewerkt.  Bij diverse supermarkten liggen vanaf nu trays met bijvoorbeeld gerookte makreel en haringfilets in de schappen."

Mart de Koning van MULTIVAC, over CurvCode: “Wij werken graag mee aan duurzame (milieu)oplossingen. Wij denken mee, testen en finetunen de verpakking en de machines. Dit initiatief, met Bond Seafood en FiliGrade, met ondersteuning van de retailmarkt, is een mooi voorbeeld van een win-winsituatie.”

Nieuwsgierig? Lees verder!

Lees ook
Decemberaanbod gebruikte MULTIVAC-machines

Decemberaanbod gebruikte MULTIVAC-machines

Heeft u op zeer korte termijn een traysealer, dieptrekker of etiketteerder nodig? Geen tijd om maanden te wachten op levering? MULTIVAC kan snel schakelen en biedt naast splinternieuwe verpakkings- en verwerkingsmachines ook gebruikte machines uit voorraad te koop en te huur aan.

The New Plant kiest voor MULTIVAC

The New Plant kiest voor MULTIVAC

Onlangs heeft The New Plant twee verpakkingslijnen, compleet met robots en een etiketteer- en markeringssysteem in gebruik genomen. De twee slimme dieptrekmachines van MULTIVAC zijn in staat om effectief te produceren.

Nieuw logo en website zorgen voor nieuw elan bij Diepvries Urk

Nieuw logo en website zorgen voor nieuw elan bij Diepvries Urk

Met een hypermoderne vriesinstallatie en slimme verpakkings- en bewerkingslijnen ontzorgt Diepvries Urk de klant. Of het nu om invriezen, verpakken of paneren gaat: het bedrijf kan alle wensen van de klant vervullen op het gebied van vis. Van garnalen tot de grootste zalmfilets: alles wordt bij Diepvries Urk klaargemaakt voor de verkoop. Hendrik van...