De innovatieve vriestechniek Acoustic Extra Freezing

Acoustic Extra Freezing (AEF)_foto adv 17-5

Acoustic Extra Freezing (AEF) is de eerste technologie die zich richt op het invriezen van voedingsmiddelen in plaats van op het produceren van kou. Deze innovatieve vriestechniek is gebaseerd op het produceren van akoestische golven die de groei van ijskristallen voorkomen. Diepvriesvoeding smaakt als vers. Iets wat tot voorheen als onmogelijk werd beschouwd. 

Verbetering van kwaliteit

De AEF-apparatuur genereert akoestische golven waardoor de vorming van ijskristallen wordt voorkomen. Dit is een van de meest significante verschillen met het conventionele vriesproces, en zorgt ervoor dat de structuur, smaak, textuur, kleur en voedingswaarden van het product behouden blijven.

Langere houdbaarheid

AEF ingevroren producten hebben een tot wel twee keer zo lange houdbaarheid in vergelijking met producten die zijn ingevroren op de conventionele wijze. Dit betekent dat seizoen producten voor een langere periode in het jaar vers beschikbaar zijn.

AEF-apparatuur

Vriezers met AEF-apparatuur zijn los verkrijgbaar en kunnen in bestaande vriesunits worden geïnstalleerd zodat het productieschema niet gewijzigd hoeft te worden.

Lees ook
Kassa!

Kassa!

Nieuwe technologieën zorgen ervoor dat het bijhouden van de administratie van uw onderneming eenvoudiger wordt. Nieuwe kassasystemen bieden veel mogelijkheden. Dit heeft echter ook gevolgen voor de administratieplicht van ondernemers. Fiscale voorschriften De belastingdienst stelt eisen aan de administratie die ondernemers voeren. In artikel...

Blockchain toont vangst en verwerking geelvintonijn

Blockchain toont vangst en verwerking geelvintonijn

Het Amerikaanse voedingsmiddelenbedrijf Bumble Bee Foods maakt met hulp van SAP Cloud Platform Blockchain de productieketen van zijn geelvintonijn transparant. Het bedrijf wil met de technologie de consument meer inzicht geven in de wijze waarop het bedrijf de vis verwerkt. Hiermee speelt het bedrijf in op de behoefte van consumenten aan transparantie in...

VisHack zoekt experts uit de vissector en daarbuiten

VisHack zoekt experts uit de vissector en daarbuiten

Samen met FarmHackNL en visser Hendrik Kramer organiseert Stichting de Noordzee op 9 en 10 maart VisHack. Het doel van dit tweedaagse evenement is om na te denken over mogelijkheden om met de inzet van technologie en data ongewenste bijvangst te voorkomen. Dit is een belangrijke stap naar duurzame visserij. Vragen die aanbod moeten komen zijn: Kunnen...