DESCALER 900

Descaler type 900_Baaijens

De Descaler type 900 enkel en dubbelbaans uitvoering, zijn de nieuwste toevoegingen aan het uitgebreide gamma visverwerkingsmachines van Uni-Food Technic en haar Nederlandse partner Baaijens Industrial Equipment bv. Deze opvolger van het succesvolle 800 model is een state of the art ontschubmachine en speciaal ontworpen voor het verwerken van kleine en grote vis. (300gr – 8000gr)

De ontschubmachine gebruikt, frequentie gestuurde, hoge druk waterpompen, zonder recirculatiewater, voor het verwijderen van ca. 99% van de schubben op de vis. Dit creëert het meest effectieve ontschub resultaat en de vis vlees structuur raakt hierbij niet beschadigd.

Door middel van het actieve water bespaarsysteem voor het automatisch activeren van water, enkel tijdens het verwerken van vis, wordt het waterverbruik sterk gereduceerd.

Zowel kleinere vissoorten zoals tilapia, scholbaars en makreel als ook grotere vissoorten zoals zalm, forel, kleine tonijnen, zeebaars en zeebrasem kunnen worden verwerkt.

Naast het verwijderen van de schubben, kan deze machine middels een optie ook effectief slijm en bacteriën (bv. listeria) van de vis verwijderen.

De machine is geconstrueerd in een hygiënisch design. Hierdoor is deze niet alleen eenvoudig en snel te reinigen, maar voorkomt dat de bacterie ophoopt op de oppervlakte van de machine.

Leverbaar in 2 modellen; enkel of dubbelbaans.

De ontschub machine kan geleverd worden als standalone unit, maar kan ook geïntegreerd worden in een complete proceslijn bestaande uit bijv. Pin Bone Remover, Onthuidmachine, Fileermachine en transportbanden.

Voordelen:

  • verwijderen van schubben, slijm, bloed en listeria van zowel de binnen- als de buitenkant van de vis;
  • Het bereiken van een listeria vrije productie omgeving;
  • Er wordt geen water hergebruikt gedurende het ontschubben. Dit garandeert een bacterie vrije omgeving;
  • Hoge vis capaciteit;
  • Schone transportbanden;
  • Minimale schubben op het eind product;
  • Makkelijk te reinigen.

Baaijens Industrial Equipment BV levert sinds jaar en dag kwalitatief hoogwaardige machines en complete, individueel af- gestemde productielijnen aan de visindustrie.
In samenwerking met internationaal gerenommeerde partners wordt met hoge betrokkenheid en serviceniveau toepassingen gerealiseerd zoals: complete visverwerkingslijnen, pekelen, marineren, verkleinen, mengen, emulgeren, verpompen, afvullen, verpakken en progressieve rook- en kooktechniek.

Met de jarenlange ervaring en expertise op het gebied van engineering en procestechnologie biedt het familiebedrijf maatwerkoplossingen.

Technologische kennis, engineering, servicegerichtheid én betrokkenheid staan bij Baaijens centraal.

 

Lees ook
Visproductielijn te zien bij Baaijens Open Event

Visproductielijn te zien bij Baaijens Open Event

Drie dagen houdt Baaijens Industrial Equipment in Oss open huis voor de visbranche. Van 9 t/m 11 oktober zijn bij het bedrijf machines die mengen, mixen, ontschubben, onthuiden, injecteren en snijden opgesteld in de montagehal die voor deze gelegenheid is omgebouwd tot 'beursvloer'. Verwerkingslijn Uni Food In de aparte demonstratieruimte staat een...

Open huis bij Baaijens in Oss

Open huis bij Baaijens in Oss

Baaijens Industrial Equipment (BIE) houdt op 15, 16 en 17 september 2015 van 12 tot 20 uur Open Huis, speciaal voor de visindustrie. Het bedrijf is gevestigd aan de Dommelstraat 4 in Oss. Baaijens is al meer dan 30 jaar actief in de Nederlandse, Belgische en Duitse visindustrie. Tijdens het Open Huis draait het om de thema’s: processing, kwaliteit,...