Inspireer je klanten!

pascalle_epos

“Dit jaar is het belangrijker dan ooit dat we de visspecialisten ondersteunen met feestelijke specialiteiten.” Dat zegt Pascalle Veerman, rayon-manager vis voor Epos. Ze heeft prachtige recepten uitgewerkt, met foto’s. Ook vertelt ze over de unieke Jebo feestsalades en heeft ze tips voor klantenbinding - zeker nu consumenten minder impulsaankopen kunnen doen. 

Simply Spices cadeau

“Een visboer die zeven dagen werkt, heeft echt geen tijd om te bedenken wat hij voor nieuwe producten wil maken. Maar wij kunnen ze wel verder helpen met ideeën, recepten, plaatjes, advies en alles wat hen verder ondersteunt. Zo hebben we de afgelopen tijd actie gevoerd met Simply Spices: 2 halen, 1 betalen. Daarmee kunnen visspecialisten hun klanten trakteren. Een aanbieding is snel vergeten, maar zo’n blikje kruiden is een sympathiek gebaar dat consumenten thuis elke keer weer zien. Daardoor komen ze eerder weer bij je terug.”

Recepten en foto’s

Pascalle heeft veel mooie inspirerende recepturen met vis ontwikkeld. “Ik krijg er veel positieve reacties op. Wie wil, kan ze bij me opvragen, net als de vele foto’s die we extra hebben gemaakt voor de komende tijd. We gaan weer veel meer ‘thuis uit eten’ en het hoeft niet moeilijk te zijn om mensen te helpen om iets moois van deze bijzondere feestdagen te maken.”

Bestellijsten

“Heel belangrijk is nu om mooie bestellijsten mét al je specialiteiten en mét foto’s te maken. Durf het uitgebreid te maken; je wilt immers laten zien wat je te koop hebt. Veel zaken creëren een afhaalpunt. Consumenten, die anders in de winkel nog wat extra kopen, moet je nu op een andere manier verleiden. Vraag ons naar receptenboekjes en bereidingstips voor consumenten.”

Salades

“Als visspecialist ben je absoluut onderscheidend met de salades van Jebo. Salades met zo’n hoog percentage verse vis kun je nergens anders krijgen. Denk aan tonijn-pestosalade, de gerookte forel met champagne, de echte (!) king krabsalade, de luxe Canadese kreeft, enzovoort. Voor de feestdagen zijn er exclusieve salades die je waarschijnlijk niet gauw zelf zult maken, zoals de kerstsalade met coquille en truffel, de feestsalade, een viscocktail met garnalen, gekookte zalm en kabeljauw of de wintersalade met makreel, tonijn, ei en kaviaar. Deze salades kun je zo in je toonbank zetten en uitscheppen.”

Tips

  • Begin NU alvast met mooie, zeer uitgebreide bestellijsten met veel foto’s. Zet er al je feestdagenspecialiteiten in. Zo kun je laten zien wat je te koop hebt.
  • Bedenk naast bestellijsten zoveel mogelijk alternatieven om mensen voor te lichten over je producten. Voorbeelden: narrow casting, sociale media, recepten en nieuwbrieven.
  • Verpak zoveel mogelijk voor, om contactmomenten (handen) te beperken.
  • Maak gebruik van onze foto’s, recepten(boekjes) en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Daarin staat nog veel meer.

vis@epos-specerijen.nl

Om je aan te melden voor de nieuwsbrief, foto’s en recepturen op te vragen of te profiteren van de SImply Spices-actie, mail naar: vis@epos-specerijen.nl. Hier kun je ook altijd terecht voor vragen.

Fijne feestdagen, blijf veilig en gezond.
Namens het hele EPOS-team,
Pascalle Veerman

Receptenideeën

Luxe zalmvlinder met salsa di nocci, truffelmarinade en brie

Epos feestdagen zalm

Benodigdheden:

  • 150/200 gram zalmfilet (middenstuk)
  • 40 gram Salsa di Nocci – art.nr. 08455
  • 25 gram Bistro Kruidenolie Truffel – art.nr. 07235
  • 25 gram brie
  • zeekraal
  • cherrytomaat

Naar het recept

Mini visrollade met witte wijnsaus

Epos feestdagen kabeljauw

Benodigdheden:

  • 1 stuks pangasiusfilet/1 grote scholfilet
  • 40 gram gerookte zalmfilet
  • 10 gram kreeftgarnalen
  • 100 gram Witte Wijnsaus – art.nr. 700194
  • dille

Naar het recept

Kabeljauwrol bruchetta style

Epos feestdagen visrollade

Benodigdheden:

  • 150/200 gram kabeljauwfilet (staartstuk)
  • 40 gram gerookte zalmfilet
  • 25 gram verse spinazie
  • 40 gram Salsa di Nocci art.nr. 08455
  • 25 gram Bistro Kruidenolie Bruchetta – art.nr. 07006
  • 10 gram Parmezaanse kaas
  • peterselie

Naar het recept

epos_logo

Epos specerijen
Galvanistraat 20
3861 NJ Nijkerk
Tel. +31 (0) 33-2477190
Website www.epos-specerijen.nl

Lees ook
Versondernemers ontpoppen zich tot lokale smaakhelden

Versondernemers ontpoppen zich tot lokale smaakhelden

Jarenlang had de versspecialist het zwaar, vastgeklemd tussen supermarkten enerzijds en horeca en luxere eetwinkels anderzijds. Ook van de fors stijgende online verkopen profiteerde het ambacht minimaal. COVID-19 lijkt hierin verandering te hebben gebracht, althans voor een deel van de versondernemers.

‘We willen elkaar de loef afsteken’

‘We willen elkaar de loef afsteken’

Als je familie al tweehonderd jaar vishandel Fikke’s Vishoek runt, is de keuze niet moeilijk; Paul Groes wist al jong dat hij in de visbranche wilde werken. Samen met zijn collega Bart Obdam volgde hij de opleiding Visspecialist van SVO vakopleiding food en die rondden ze cum laude af. Momenteel volgen ze samen de mbo 4-opleiding Bedrijfsleider vers.

Wijting biedt omzetkans voor visspecialist

Wijting biedt omzetkans voor visspecialist

Meer weten over vissoorten die je een mooie omzet kunnen opleveren? Volg dan het youtube-kanaal van Stichting Noordzeevis. Zo brengt een kort filmpje over wijting de korte keten van deze vis in beeld, met de kansen en mogelijkheden die deze goedkope, mooie Noordzeevis biedt.