Op weg naar een plasticarme wereld

Multivac_plastic adv 11-1

Als voorloper in de verpakkingsindustrie, is MULTIVAC al jaren bezig om haar klanten alternatieve plastic-besparende verpakkingsmogelijkheden aan te bieden. Er zijn genoeg mogelijkheden om te voldoen aan alle eisen op het gebied van plastic besparen en recyclen zonder te tornen aan de houdbaarheid van verse visproducten en nog steeds op te vallen in het supermarktschap!

Neem bijvoorbeeld de wraps van Santa Maria. Die zaten eerst altijd in vrij dik plastic, nu is de topseal vervangen door papier. Ziet er nog steeds heel aantrekkelijk uit. Santa Maria is de “Coca Cola” onder de wraps, dus het is goed dat zij laten zien dat het kan.

Directeur Tim Hage: ‘Het imago van plastic is slecht, omdat mensen al snel het beeld van de “plastic soep” in de oceanen voor zich zien. Dat is ook een groot probleem, maar plastic stelt ons anderzijds wel in staat om houdbaarheid te creëren waardoor onze klanten over grote afstanden kunnen distribueren en derving wordt tegengegaan. Nog altijd wordt wereldwijd een derde van ons voedsel weggegooid. Voedingsmiddelen die we op een gegeven moment besloten niet meer te verpakken, zoals komkommers, bedorven veel sneller en konden de prullenbak in. Het is ons er vooral aan gelegen om kansrijke verpakkingsalternatieven te bieden en te zorgen dat de recyclebaarheid omhooggaat.’

 

Lees ook
Dit zijn de beste verpakkingstrends in 2021

Dit zijn de beste verpakkingstrends in 2021

Net als in het voorgaande jaar staat ook in 2021 de gepersonaliseerde voedingswijze centraal. Klanten verwachten unieke producten in combinatie met spannende smaakervaringen die een weerspiegeling zijn van hun persoonlijke eetstijl. Verpakking is geen uitzondering. Immers, het is wat het plezier versterkt. Dit zijn de verpakkingstrends voor 2021.

Nieuwe datum Packaging Innovations 2021

Nieuwe datum Packaging Innovations 2021

Beursorganisator Easyfairs heeft een nieuwe datum voor Packaging Innovations. De verpakkingsbeurs vindt plaats op 17 en 18 november 2021 bij Taets Amsterdam. Eerder moest de organisatie vanwege de coronamaatregelen de editie van 2020 cancellen.

MULTIVAC is een van de "50 Duurzaamheid & Klimaatleiders"

MULTIVAC is een van de "50 Duurzaamheid & Klimaatleiders"

Voor MULTIVAC is duurzaamheid een integraal onderdeel van de bedrijfsstrategie. Dat heeft geleid tot de benoeming tot een van de 50 modelbedrijven op het gebied van klimaatbescherming en energie-efficiëntie. In deze top 50 zijn ze de enige leverancier van verpakkingsoplossingen.