‘Alles wat ik leer, helpt me in de praktijk’

SVO Vakopleiding

In de schoolbanken zitten, vindt Danique Pen (17) maar niets. Toch volgt ze met veel plezier een tweede opleiding bij SVO vakopleiding food. Na Verkoopmedewerker vis ging ze direct door met de opleiding tot Visspecialist. “Met deze opleidingen voel ik mij goed voorbereid op het openen van onze viswinkel in Den Helder en alles wat daarbij komt kijken.” 

De handen uit de mouwen steken is aan Danique wel toevertrouwd. Ze is opgegroeid in de vis en werkt bij haar vader in de zaak. “Leren door te doen, is wat ik het liefste doe. Met de opleidingen van SVO ben je daar het grootste deel van de tijd mee bezig. Ik ga één dag in de week naar school en ik werk er vijf. Natuurlijk wordt er op school wel theorie behandeld. Maar van alles wat ik leer, weet ik dat het mij helpt in de praktijk. En dan is het de moeite waard.”

Marketing en communicatie

“Na de opleiding Verkoopmedewerker vis was ik zestien, best jong om al te stoppen met school. De opleiding Visspecialist gaat dieper op onderwerpen in en er komen meer vissoorten aan bod. Op dit moment vind ik marketing en communicatie leuk. Je leert over verschillende soorten klanten en hoe je elk type het beste kunt benaderen. Het leukst aan dit vak is als je een klant advies geeft en hij of zij komt terug met ‘het was superlekker, heeft u iets vergelijkbaars?’. In 2020 openen we een viswinkel in Den Helder. Mijn ouders gaan verder op de markt en ik richt me op de winkel. Met alles wat ik intussen geleerd heb, ga ik die uitdaging vol vertrouwen aan!”

SVO vakopleiding food
Postbus 516 | 3990 GH HOUTEN
Tel. 030-2758101
info@svo.nl | www.svo.nl
Twitter: @SVO_Opleidingen

Dossiers
Lees ook
Leerlingen experimenteren met visrecepten

Leerlingen experimenteren met visrecepten

De bekendste boot op Urk is het schoolschip ROC De Friese Poort. Daar startte Jan van den Berg – op verzoek van de wethouder – zo’n zes jaar geleden een visopleiding. Die wordt door leerlingen, bedrijven en zelfs de onderwijsinspectie bijzonder gewaardeerd.

Opleiden voor baan van de toekomst

Opleiden voor baan van de toekomst

De vakmensen opleiden die de foodbranche nodig heeft. Daar staat SVO vakopleiding food voor. Daarvoor moet SVO weten met welke ontwikkelingen de branche te maken krijgt en over welke vaardigheden medewerkers in de toekomst moeten beschikken. SVO vroeg The Food Research Company daarom om een onderzoek uit te voeren naar de toekomst van SVO en van de...

Aantal viswinkels stabiel sinds 2016

Aantal viswinkels stabiel sinds 2016

In tien jaar tijd is het aantal viswinkels volgens cijfers van het CBS met 27 procent toegenomen. Sinds het jaar 2016 is het aantal visspeciaalzaken echter gestabiliseerd. De groei van het aantal viswinkels was het sterkst in Zuid-Holland. Procentueel gezien was de toename het sterkst in de provincie Utrecht. Het landelijk gemiddeld aantal inwoners...