‘Alles wat ik leer, helpt me in de praktijk’

SVO Vakopleiding

In de schoolbanken zitten, vindt Danique Pen (17) maar niets. Toch volgt ze met veel plezier een tweede opleiding bij SVO vakopleiding food. Na Verkoopmedewerker vis ging ze direct door met de opleiding tot Visspecialist. “Met deze opleidingen voel ik mij goed voorbereid op het openen van onze viswinkel in Den Helder en alles wat daarbij komt kijken.” 

De handen uit de mouwen steken is aan Danique wel toevertrouwd. Ze is opgegroeid in de vis en werkt bij haar vader in de zaak. “Leren door te doen, is wat ik het liefste doe. Met de opleidingen van SVO ben je daar het grootste deel van de tijd mee bezig. Ik ga één dag in de week naar school en ik werk er vijf. Natuurlijk wordt er op school wel theorie behandeld. Maar van alles wat ik leer, weet ik dat het mij helpt in de praktijk. En dan is het de moeite waard.”

Marketing en communicatie

“Na de opleiding Verkoopmedewerker vis was ik zestien, best jong om al te stoppen met school. De opleiding Visspecialist gaat dieper op onderwerpen in en er komen meer vissoorten aan bod. Op dit moment vind ik marketing en communicatie leuk. Je leert over verschillende soorten klanten en hoe je elk type het beste kunt benaderen. Het leukst aan dit vak is als je een klant advies geeft en hij of zij komt terug met ‘het was superlekker, heeft u iets vergelijkbaars?’. In 2020 openen we een viswinkel in Den Helder. Mijn ouders gaan verder op de markt en ik richt me op de winkel. Met alles wat ik intussen geleerd heb, ga ik die uitdaging vol vertrouwen aan!”

SVO vakopleiding food
Postbus 516 | 3990 GH HOUTEN
Tel. 030-2758101
info@svo.nl | www.svo.nl
Twitter: @SVO_Opleidingen

Dossiers
Lees ook
3 tips voor visspecialisten tijdens de coronacrisis

3 tips voor visspecialisten tijdens de coronacrisis

Nederland is in de ban van de coronacrisis. De visdetailhandel wordt ook geraakt. Zeker de bedrijven die frequent leveren aan de horeca en bedrijven die afhankelijk zijn van toeristen of dagjesmensen hebben last van alle maatregelen. Gelukkig zien we in deze tijd ook veel mooie nieuwe initiatieven ontstaan in de sector. Initiatieven waar meer visspecialisten...

Verse vissalades kunnen zo over de toonbank

Verse vissalades kunnen zo over de toonbank

Rayonmanager Pascalle Veerman is heel gelukkig met Epos’ samenwerking met het Belgische merk Jebo. “Ik weet zeker dat Nederlandse visspecialisten een boost kunnen geven aan hun verkoop met Jebo’s superieure verse vissalades.” Bart Favril van Jebo is het met haar eens.

‘Spannend om recept voor kookboek te bereiden’

‘Spannend om recept voor kookboek te bereiden’

nze Noordzee heeft volop lekkere vis te bieden. Stichting Noordzeevis uit Scheveningen bracht daarom een kookboek uit: ‘Noordzeevis uit Scheveningen; Verse vangst voor een nieuwe generatie’. Studenten van onder andere SVO vakopleiding food bedachten recepten voor het kookboek, dat jongeren kennis laat maken met bekende en minder bekende vissen uit de...