Vakopleiding vis geeft boost aan service

SVO Vakopleiding

In de wintermaanden is het relatief rustig bij Vishandel De Marlijn in Renesse. Een mooie kans om met het vaste team de Vakopleiding vis van SVO vakopleiding food te volgen, in company, dus in de winkel. Het resultaat: medewerkers met brede productkennis, die klanten van goed advies kunnen voorzien.

Vishandel De Marlijn begon met een kleine viskar en is inmiddels uitgegroeid tot een complete visspeciaalzaak in Renesse. De zaak is beroemd om haar kibbeling, maar klanten kunnen er ook terecht voor onder andere verse maaltijden en broodjes. “Onze medewerkers vertelden tijdens functioneringsgesprekken dat ze productkennis misten”, vertelt eigenaresse Izabella van Prooijen, die de zaak samen met haar man runt. “Ze wilden graag meer weten van vis, zodat ze klanten uitgebreid konden adviseren. We besloten ons vaste team van acht medewerkers en onszelf daarom de Vakopleiding vis van SVO cadeau te doen. In de wintermaanden zijn we vijf dagen per week open, in plaats van zeven. Eén dag per week volgden we de opleiding, die een docent van SVO bij ons in de winkel gaf.”

Zelfverzekerd in de winkel

Inmiddels is de opleiding afgerond en zijn vrijwel alle medewerkers geslaagd. “De Vakopleiding vis is ons heel goed bevallen”, zegt Izabella. “Zelfs mijn man en ik hebben nieuwe dingen geleerd, over bepaalde snijtechnieken, duurzame visvangst en nieuwe hygiëneregels bijvoorbeeld. Onze medewerkers zijn vooral erg blij met de uitgebreide productkennis die ze opdeden. Ze kunnen klanten nu beter adviseren en staan zelfverzekerder in de winkel. Ze hoeven niet meer op ons terug te vallen, maar beantwoorden vragen van klanten zelf. Dat verbetert onze service en we verwachten dat we dat straks ook terugzien in de omzet.”

  • Rinus de Rijder,
  • onderwijsmanager SVO vakopleiding food

SVO_mini SVO vakopleiding food

Dossiers
Lees ook
Visopleiding op Volendam uitkomst voor jongeren

Visopleiding op Volendam uitkomst voor jongeren

Eind vorig jaar onderging Vishandel Mossel in Maarssen een metamorfose. De winkel werd verbouwd tot een moderne viszaak, met naast visproducten ook een horecagedeelte en verse maaltijden. De kinderen van eigenaar Carlo Mossel werken allebei in de zaak. Dochter Cathy startte in oktober de mbo 2-opleiding Verkoopmedewerker vis van SVO vakopleiding food...

Creatieve hapjes voor Haring Race

Creatieve hapjes voor Haring Race

Haringhapjes gemaakt door studenten van SVO. Van haringbonbons tot haring-poké bowls: negen studenten van de mboopleiding Generation Food van SVO vakopleiding food bedachten zeven creatieve haringhapjes om uit te delen tijdens de Nationale Haring Race. Met succes: “Ze wilden laten zien dat je met haring alle kanten op kunt.” Op 12 juni vond in Bunschoten-Spakenburg...

SVO vakopleiding food verhuist naar Markthal

SVO vakopleiding food verhuist naar Markthal

De Rotterdamse opleidingslocatie van SVO vakopleiding food verhuist naar de Markthal in Rotterdam. De opleider verlaat na 10 jaar de locatie aan de Schiekade. “We waren op zoek naar een inspirerende nieuwe locatie in Rotterdam en we zijn heel blij met onze plek in de Markthal”, zegt Rinus de Rijder, onderwijsmanager van SVO.