Vakopleiding vis geeft boost aan service

SVO Vakopleiding

In de wintermaanden is het relatief rustig bij Vishandel De Marlijn in Renesse. Een mooie kans om met het vaste team de Vakopleiding vis van SVO vakopleiding food te volgen, in company, dus in de winkel. Het resultaat: medewerkers met brede productkennis, die klanten van goed advies kunnen voorzien.

Vishandel De Marlijn begon met een kleine viskar en is inmiddels uitgegroeid tot een complete visspeciaalzaak in Renesse. De zaak is beroemd om haar kibbeling, maar klanten kunnen er ook terecht voor onder andere verse maaltijden en broodjes. “Onze medewerkers vertelden tijdens functioneringsgesprekken dat ze productkennis misten”, vertelt eigenaresse Izabella van Prooijen, die de zaak samen met haar man runt. “Ze wilden graag meer weten van vis, zodat ze klanten uitgebreid konden adviseren. We besloten ons vaste team van acht medewerkers en onszelf daarom de Vakopleiding vis van SVO cadeau te doen. In de wintermaanden zijn we vijf dagen per week open, in plaats van zeven. Eén dag per week volgden we de opleiding, die een docent van SVO bij ons in de winkel gaf.”

Zelfverzekerd in de winkel

Inmiddels is de opleiding afgerond en zijn vrijwel alle medewerkers geslaagd. “De Vakopleiding vis is ons heel goed bevallen”, zegt Izabella. “Zelfs mijn man en ik hebben nieuwe dingen geleerd, over bepaalde snijtechnieken, duurzame visvangst en nieuwe hygiëneregels bijvoorbeeld. Onze medewerkers zijn vooral erg blij met de uitgebreide productkennis die ze opdeden. Ze kunnen klanten nu beter adviseren en staan zelfverzekerder in de winkel. Ze hoeven niet meer op ons terug te vallen, maar beantwoorden vragen van klanten zelf. Dat verbetert onze service en we verwachten dat we dat straks ook terugzien in de omzet.”

  • Rinus de Rijder,
  • onderwijsmanager SVO vakopleiding food

SVO_mini SVO vakopleiding food

Dossiers
Lees ook
Opleiden voor baan van de toekomst

Opleiden voor baan van de toekomst

De vakmensen opleiden die de foodbranche nodig heeft. Daar staat SVO vakopleiding food voor. Daarvoor moet SVO weten met welke ontwikkelingen de branche te maken krijgt en over welke vaardigheden medewerkers in de toekomst moeten beschikken. SVO vroeg The Food Research Company daarom om een onderzoek uit te voeren naar de toekomst van SVO en van de...

Elke dag verbeteren

Elke dag verbeteren

Niet alleen onze studenten doen elke dag nieuwe kennis op. Ook onze opleidingen zijn voortdurend in ontwikkeling. Zo blijven we bij de tijd en kunnen we aansluiten op maatschappelijke ontwikkelingen en vragen uit het bedrijfsleven.

SVO Food & Cibap brengen food- en designindustrie samen

SVO Food & Cibap brengen food- en designindustrie samen

Wat kunnen food en design voor elkaar betekenen en hoe ziet het MKB eruit als deze sectoren meer zouden samenwerken. Cibap vakschool voor vormgeving en SVO vakopleiding food keken hiernaar tijdens de eerste Food & Design meetup in het in de Spoorzone gelegen Brouwtheater in Zwolle op 13 november.