Visopleiding op Volendam uitkomst voor jongeren

Opleiding_dossier_afbeelding_vis

Eind vorig jaar onderging Vishandel Mossel in Maarssen een metamorfose. De winkel werd verbouwd tot een moderne viszaak, met naast visproducten ook een horecagedeelte en verse maaltijden. De kinderen van eigenaar Carlo Mossel werken allebei in de zaak. Dochter Cathy startte in oktober de mbo 2-opleiding Verkoopmedewerker vis van SVO vakopleiding food op Volendam.

Praktijk en theorie

Carlo Mossel en zijn vrouw, die op Volendam wonen, runnen Vishandel Mossel nu elf jaar. Ze hebben zestien medewerkers en opleiden vindt Carlo heel belangrijk. Hij heeft al jaren studenten van SVO in dienst. “Het wordt steeds moeilijker om goede mensen te vinden”, zegt hij. “Daarom haal ik graag jongeren binnen die ik zelf kan trainen. De praktijk kan ik hen zelf goed leren, maar op school leren ze ook de theorie. En die basis vind ik heel belangrijk. Veel kennis van vis zorgt ervoor dat ze zelfverzekerd in de winkel staan en klanten zelf kunnen adviseren. Dat motiveert, want het werk is veel leuker als je niet steeds collega’s om hulp hoeft te vragen.”

Visopleiding op Volendam

Carlo’s dochter Cathy had al een vmbo-diploma en haalde goede cijfers op de havo, toen ze daar vorig jaar onverwachts mee stopte. “Ze vond onze verbouwplannen zo leuk dat ze in de vernieuwde vishandel wilde komen werken”, zegt Carlo. “Dat vonden wij goed, op voorwaarde dat ze de opleiding Verkoopmedewerker vis van SVO ging volgen. Dat doet ze met veel plezier. Sinds vorig jaar wordt de opleiding in onze woonplaats Volendam gegeven en daar zijn we in het dorp blij mee. De dichtstbijzijnde locatie van SVO is in Heerhugowaard en de openbaar vervoerverbinding met Volendam is slecht. Dat hield jongeren tegen om een opleiding te gaan volgen. Nu de opleiding op Volendam plaatsvindt, wordt een mbo-visdiploma halen een stuk makkelijker.”

Rinus de Rijder,
onderwijsmanager SVO vakopleiding food

SVO vakopleiding food
Postbus 516 | 3990 GH HOUTEN
Tel. 030-2758101
info@svo.nl | www.svo.nl
Twitter: @SVO_Opleidingen

Lees ook
Opleiden voor baan van de toekomst

Opleiden voor baan van de toekomst

De vakmensen opleiden die de foodbranche nodig heeft. Daar staat SVO vakopleiding food voor. Daarvoor moet SVO weten met welke ontwikkelingen de branche te maken krijgt en over welke vaardigheden medewerkers in de toekomst moeten beschikken. SVO vroeg The Food Research Company daarom om een onderzoek uit te voeren naar de toekomst van SVO en van de...

Elke dag verbeteren

Elke dag verbeteren

Niet alleen onze studenten doen elke dag nieuwe kennis op. Ook onze opleidingen zijn voortdurend in ontwikkeling. Zo blijven we bij de tijd en kunnen we aansluiten op maatschappelijke ontwikkelingen en vragen uit het bedrijfsleven.

SVO Food & Cibap brengen food- en designindustrie samen

SVO Food & Cibap brengen food- en designindustrie samen

Wat kunnen food en design voor elkaar betekenen en hoe ziet het MKB eruit als deze sectoren meer zouden samenwerken. Cibap vakschool voor vormgeving en SVO vakopleiding food keken hiernaar tijdens de eerste Food & Design meetup in het in de Spoorzone gelegen Brouwtheater in Zwolle op 13 november.