Blogs

Pandemie

Pandemie

Natuurlijk raakt het coronavirus de visserijsector ook. Dat gaat niemands deurtje voorbij. Op het moment van schrijven is de voorspelling dat de grote vloedgolf nog moet komen. De visverkoop aan de afslagen is voor de duurdere soorten behoorlijk in elkaar gezakt.

‘Verhaal over vis aan klant vertellen’

‘Verhaal over vis aan klant vertellen’

Tijdens zijn middelbare schooltijd werkte Didier Hartmann (22) op zaterdag in een viswinkel. Toen hij na zijn koksopleiding tijdelijk werk zocht, klopte hij weer aan in de visbranche. Inmiddels werkt hij alweer vier jaar bij Visgilde Vermaas in Rotterdam. Onlangs rondde hij de mbo 2-opleiding Verkoopmedewerker vis van SVO vakopleiding food cum laude...

‘Je kunt mij overal inzetten’

‘Je kunt mij overal inzetten’

In september startte Damian Bergenhenegouwen (18) met zijn mbo-opleiding Generation Food bij SVO vakopleiding food. Al na een paar maanden ging hij stage lopen bij Vishandel Koning in Rijswijk. Dat ging zo goed, dat hij is aangenomen als vismedewerker voor de weekenden. “Ik draaide meteen volop mee in de zaak, want zo leer je het snelste.”

Prijsleiderschap

Prijsleiderschap

Ik ben het jaar gestart met het lezen van zo’n 600 bladzijden biografie van de Groninger Sicco Mansholt. Daarin wordt een beeld geschetst van een charismatische man en een gedreven PVDA-politicus. Zijn jeugd, achtergrond , de herkomst van zijn ideeën en de enorme strijd om deze in Nederland en Europa te realiseren, komen aan bod.

Vakmens

Vakmens

Tussen mijn vorige voorwoord en deze heeft onze redactie een groot verlies te verwerken gekregen. Petra Hermans die begin van dit jaar nog moedig de behandelingen onderging die ze vanwege haar ziekte te verduren kreeg, is op 16 februari overleden. Een groot verlies voor ons als redactie en voor de bladen Vismagazine en Vlees+ die ze al zo lang maakte.

Opleiden voor baan van de toekomst

Opleiden voor baan van de toekomst

De vakmensen opleiden die de foodbranche nodig heeft. Daar staat SVO vakopleiding food voor. Daarvoor moet SVO weten met welke ontwikkelingen de branche te maken krijgt en over welke vaardigheden medewerkers in de toekomst moeten beschikken. SVO vroeg The Food Research Company daarom om een onderzoek uit te voeren naar de toekomst van SVO en van de...

Over windmolens

Over windmolens

In ons waterrijke Nederland zijn er nog windmolens uit het verleden te vinden. Denk aan molens voor het bemalen van watergangen, voor het malen van diverse zaden of granen of andere dingen zoals boomstammen zagen. Mij is duidelijk dat in de 12e en 13e eeuw de windmolens in grote getale gebouwd werden en ze vele doelen dienden.

Elke dag verbeteren

Elke dag verbeteren

Niet alleen onze studenten doen elke dag nieuwe kennis op. Ook onze opleidingen zijn voortdurend in ontwikkeling. Zo blijven we bij de tijd en kunnen we aansluiten op maatschappelijke ontwikkelingen en vragen uit het bedrijfsleven.

Economische groei

Economische groei

Wanneer je de kranten en andere media regelmatig leest dan bekruipt het gevoel dat we vlak voor het moment staan dat we de funeste gevolgen gaan voelen van klimaatverandering, ontbossing, overbemesting en overbevissing. Dit alles als gevolg van de economische groei en de eeuwige drang om tot schaalvergroting te komen.

‘Alles wat ik leer, helpt me in de praktijk’

‘Alles wat ik leer, helpt me in de praktijk’

In de schoolbanken zitten, vindt Danique Pen (17) maar niets. Toch volgt ze met veel plezier een tweede opleiding bij SVO vakopleiding food. Na Verkoopmedewerker vis ging ze direct door met de opleiding tot Visspecialist. “Met deze opleidingen voel ik mij goed voorbereid op het openen van onze viswinkel in Den Helder en alles wat daarbij komt kijken.”

Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang elke week de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Vismagazine 8 | november 2022
Vismagazine 8 | november 2022

Het thema van dit nummer van Vismagazine is kweekvis. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Bekijk de inhoud
Slimmer werken in Food
Slimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder

Video Vis

Evenementen

BBB Maastricht 2022

10 oktober 2022 - 12 oktober 2022

Lees meer

Open dag SVO vakopleiding food oktober 2022

12 oktober 2022

Lees meer

Cursus allergenen management (regio Breda)

1 december 2022

Lees meer