Reportages

In dit onderdeel vindt u reportages en informatie over evenementen en activiteiten in de branche.

  • Zalmrokerij Foppen

    Bedrijfsbezoek VD 119 aan zalmrokerij Foppen

    Visgroothandel VD 119 bracht begin maart met een groep van ongeveer twintig klanten een bezoek aan zalmrokerij Foppen in Harderwijk om de productie van gerookte zalm met eigen ogen te zien. De visondernemers werden bij Foppen verwelkomt door eigenaar Jan Foppen en inkoopmanager Peter Wiggelinkhuijsen.… Lees verder →

  • Culinaire viswinkel Van Oursouw

    Frans van Oursouw is de eigenaar van de gelijknamige culinaire viswinkel in een Tilburgse buitenwijk, die hij samen met echtgenote Colinda en zoon Bram bestiert. “Mensen rijden graag om voor onze producten!” Bij van Oursouw voor de etalage is meteen duidelijk waar dit enthousiasme vandaan… Lees verder →

  • Vis op de feestdis

    Convenience is meer dan een snel kant-en-klaar gerecht. Gemaksproducten maken ook veel verschillende soorten vis toegankelijk voor een groeiende groep visliefhebbers. De consument proeft graag de vele soorten gerechten, de (nieuwe) visproducten, gerookte of ingemaakte vis, door de visspecialist voorbereid met originele, evenwichtige kruiden, oliën… Lees verder →

  • Schaal- en schelpdieren populair

    De populariteit van schaal- en schelpdieren groeit. De plateaus fruits de mer zijn heel gewild en Nederlanders laten zich verleiden om het brede assortiment schaal- en schelpdieren uit te proberen. Gelukkig raakt de negatieve publiciteit over mosselen snel in de vergetelheid: ze zijn gewoon te… Lees verder →

  • Visserijdagen Woudrichem

    Elke drie jaar herleeft de visserij in Woudrichem. Van 23 t/m 27 augustus waren in het vestingstadje aan de afgedamde Maas de Visserijdagen. Vroeger was Woudrichem een echt vissersplaatsje, waar met zalmschouwen en een galg op de rivier op zalm werd gevist. In de gerenoveerde zalmhaven… Lees verder →

  • Verpakking is stukje imago

    Verpakkingen zorgen dat het product goed tot z’n recht komt. Hoe je vis verpakt is afhankelijk van doelgroep, locatie, product en gewenste uitstraling. En natuurlijk van de kosten, voor ondernemer en consument. Vishandel De Noordzee – Paardekooper Sebastiaan Frelink (28 jaar) uit Egmond aan Zee… Lees verder →

  • Foodtruckfestival TREK

    Deze zomer trekt Foodtruckfestival TREK door Nederland. Het doet stadsparken aan in diverse steden, waaronder Amsterdam, Den Haag, Eindhoven en Nijmegen. In die laatste stad stonden in het Hunnerpark op 10 juni zo’n 40 foodtrucks opgesteld. Het concept van TREK is een compleet festival neer… Lees verder →

  • haring

    Voorbereiding haringseizoen

    De detailhandel bereidt zich voor op een nieuw haringseizoen. De Hollandse Nieuwe wordt half juni verwacht. Vishandel Hendriksen (Doetinchem) – Koelewijn Haringinleggerij Hendriksen verheugt zich op het nieuwe haringseizoen. . In 1947 ontstond de samenwerking met Koelewijn’s Haringinleggerij. “Vorig jaar startten we met een haringproeverij… Lees verder →

  • SEG-SPG in Brussel

    De Seafood Expo Global in Brussel is weer voorbij en verliep zonder incidenten. Ondanks wat minder bezoekers en standhouders als gevolg van de aanslagen van maart was het een geslaagde beurs voor de deelnemende ondernemers. Ook dit jaar was er weer een Holland Paviljoen, gefaciliteerd door… Lees verder →

  • 25 jaar Veltman Vis

    Veltman Vis Service bestaat 25 jaar en dat blijft niet onopgemerkt. Meer dan 300 bezoekers zien tijdens de open dag wat er in een kwart eeuw is bereikt. Gasten worden bij binnenkomst hartelijk verwelkomd met een hapje en drankje. De sfeer is feestelijk, want Veltman Vis… Lees verder →

Pagina 1 van 812345...Minst recente »