Dossiers

  • Horecava 2018

    De Horecava vindt plaats van 8 tot en met 11 januari in de RAI in Amsterdam. Op deze vakbeurs voor en door de foodservice industrie zijn ruim 65.000 horecaprofessionals van zo’n 40.000 geïnteresseerde bedrijven op zoek naar trends en nieuwe producten en diensten.

  • Pulsvisserij

    Pulsvisserij

    De pulsvisserij is een techniek waarbij met behulp van elektrische pulsen wordt gevist op platvis. De puls werd in 2009 geïntroduceerd als veelbelovende techniek voor sleepnetvisserij. In dit dossier staan alle berichten van Vismagazine over de pulsvisserij.

  • Visbeurs 2017

    De dertiende editie van de Visbeurs vindt op maandag 2 oktober 2017 plaats in Spakenburg. Alle belangrijke (toe)leveranciers in de viswereld presenteren zich met hun nieuwste producten, diensten en concepten aan visspecialisten. Het thema is ‘De kracht van je ambacht’. In dit dossier leest u alles over deze belangrijke vakbeurs. Lees verder →

  • EMK-manifestatie

    Aanlandplicht

    Het Europese visserijbeleid bepaalt dat het voor vissers wordt verboden om ongewenste bijvangst terug te gooien in zee. Ze moeten die meenemen en aanlanden. Deze aanlandingsverplichting gaat geleidelijk (in fasen) in tussen 2015 en 2019. In dit dossier staan alle berichten van Vismagazine over de aanlandplicht.

  • Brexit

    Brexit

    Met het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU gaat er veel veranderen. De gevolgen voor de visserij zijn onduidelijk. In dit dossier staan alle berichten over de Brexit.

  • Foodlog

    Foodlog

    Foodlog is een onafhankelijk nieuwsplatform over voedsel, gezondheid en eten & drinken. In dit dossier staan de berichten van Foodlog over vis.

  • Reportages

    In dit onderdeel vindt u reportages en informatie over evenementen en activiteiten in de branche.

  • Recepten

    In de rubriek Vissoort Bereid geeft het Nederlands Visbureau of een visdetaillist/kok een recept waar in hij de belichte vissoort verwerkt. Klik op de links om de recepten te bekijken (in pdf).